👮‍♂️ Government

Qatari Armed Forces celebrates graduation of Military Sciences Diploma Officers

القوات القطرية المسلحة تحتفل بتخريج دفعة دبلوم العلوم العسكرية لدورة الضباط الجامعيين

QNA
Qatari Armed Forces celebrated the graduation of the Military Sciences Diploma for the 32nd Officers Course batch at Ahmed bin Mohammed Military College, in the presence of the Deputy Chief of Staff for Education and Training at the Qatari Armed Forces, Major General H E Hamad Ahmed Al Nuaimi.

The session lasted for nine months, during which the Sword military drill was held in the Republic of Turkey last April, it also included several topics, marching movements of all kinds, map and compass, light weapons and field skill, signal, and duties of staff, as well as mobilisation, field aid and military geography.The course was attended by 133 trainees, all graduating at a general rate of 85,33.

تحت رعاية سعادة الدكتور خالد بن محمد العطية نائب رئيس مجلس الوزراء وزير الدولة لشؤون الدفاع، وسعادة الفريق الركن (طيار) غانم بن شاهين الغانم رئيس أركان القوات المسلحة القطرية، وبحضور سعادة اللواء الركن حمد بن أحمد النعيمي نائب رئيس الأركان للتعليم والتدريب، احتفلت كلية أحمد بن محمد العسكرية بتخريج دفعة دبلوم العلوم العسكرية لدورة الضباط الجامعيين رقم (32).

انطلقت الدورة بتاريخ 30 سبتمبر 2018، واستمرت لمدة 37 أسبوعاً، تخللها تمرين «السيف القاطع» في أبريل الماضي بجمهورية تركيا.

شارك في هذه الدورة 133 متدرباً، تخرجوا جميعهم بمعدل عام للدورة بنسبة 85.33، وتقدير عام جيد جداً.

اشتملت هذه الدورة على عدة مواضيع، كان من أبرزها حركات المشاة بجميع أنواعها، والخارطة والبوصلة، والأسلحة الخفيفة ومهارة الميدان، والإشارة، وواجبات الأركان، والتعبئة، وإسعافات الميدان والجغرافيا العسكرية.

في الختام، قام سعادة اللواء الركن حمد بن أحمد النعيمي، نائب رئيس الأركان للتعليم والتدريب، بتكريم الخريجين.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X