additional reading tokyo hot busty aubrey kate on massage table. european babe gets licked. phim heo angelina valentine tattooed vixen. http://desigirlsfuckvidz.com

💉 Health

WISH survey finds people less physically active during Ramadan

استطلاع WISH يجد الناس أقل نشاطا بدنيا خلال شهر رمضان

DOHA: A survey conducted by the World Innovation Summit for Health (WISH), an initiative of Qatar Foundation (QF), into health-related behaviour during Ramadan has found that 60 percent of respondents find it difficult to maintain a good level of physical activity during the Holy Month.

The online survey of 500 Qatar residents conducted by Doha-based WISH researchers during the first three weeks of this year’s Ramadan revealed that 60 percent of people exercise less during the month than they usually would, with 40 percent of respondents reporting 30 minutes or less of physical activity per week.

Research shows that 28-30 consecutive days without being physically active reduces overall physical fitness and strength. Thus it is recommended that Muslims remain physically active during Ramadan to remain healthy.

The survey results also indicated that 62 percent of respondents found it hard to maintain a regular sleep pattern. Irregular sleeping patterns are associated with many health problems.

Survey respondents said that during the Holy Month they experience headaches, extreme fatigue, dehydration, hypotension, fainting, digestive problems such as constipation, dizziness, shortness of breath, and muscle pain. More than three-quarters of the respondents said their eating habits either improved during Ramadan or remained the same as the rest of the year, and only one in five reported weight gain.

The WISH survey revealed that 47 percent claimed that their eating habits improved during the Holy month, while 30 percent said that the quality of their diet remains unchanged. Meanwhile, more than 50 percent of respondents reported that they maintain their weight during Ramadan, with almost 30 percent claiming they lose weight.

Commenting on the findings of the survey, WISH researcher Maha El Akoum, said: “We intend to analyse the results further and plan to publish a detailed report on our findings in the coming months, which we hope will serve as a useful resource for policy-makers”, Maha added.

كشفت دراسة استقصائية أجراها مؤتمر القمة العالمي للابتكار في الرعاية الصحية “ويش”، إحدى مبادرات مؤسسة قطر للتربية والعلوم وتنمية المجتمع، حول السلوك الصحي للصائمين في دولة قطر خلال شهر رمضان، أن العادات الغذائية خلال الشهر الكريم لأكثر من ثلاثة أرباع المشاركين في الاستطلاع قد تحسنت أو ظلت على حالها خلال الأشهر الأخرى من السنة، وأن واحدًا فقط من كل خمسة مشاركين اكتسب زيادة في الوزن.

وكشفت دراسة “ويش” أيضاً أن 47 بالمئة من المشاركين ذكروا أن عاداتهم الغذائية تحسنت خلال الشهر الفضيل، بينما قال 30 بالمئة أن جودة نظامهم الغذائي لم تتغير.

وفي المقابل، أفاد أكثر من 50 بالمئة من المشاركين أنهم يحتفظون بوزنهم خلال شهر رمضان، في حين قال 30 بالمئة منهم إنهم فقدوا بعضًا من وزنهم.

وبينت الدراسة أن 60 بالمئة من الصائمين يجدون صعوبة في الحفاظ على مستوى النشاط البدني خلال الشهر الفضيل.

وأظهر المسح، الذي أجري على الإنترنت لنحو 500 من سكان قطر خلال الأسابيع الثلاثة الأولى من شهر رمضان، أن 60 بالمئة من الأشخاص يمارسون الرياضة بشكل أقل، في حين أفاد 40 بالمئة من المشاركين بممارستهم لنشاط بدني لمدة 30 دقيقة أو أقل في الأسبوع.

وتوصلت نتائج الدراسة أيضًا إلى أن 62 بالمئة من المشاركين وجدوا صعوبة في الحفاظ على نمط نوم منتظم، وترتبط أنماط النوم غير المنتظمة بنتائج صحية سلبية مثل الصداع وتقلبات المزاج.

وأشار المشاركون في الاستطلاع إلى أن معاناتهم تمثلت في الصداع، والتعب الشديد، والجفاف، وانخفاض ضغط الدم، والإغماء، ومشاكل في الجهاز الهضمي بما في ذلك الإمساك، والدوخة، وضيق التنفس، وآلام العضلات.

وتعليقًا على نتائج الاستطلاع، قالت السيدة مها العاكوم، مسؤولة الأبحاث وتطوير السياسات في مؤتمر ويش “عند إجرائنا للمسح، أردنا معرفة تأثير شهر رمضان على الجهود التي يبذلها الناس للحفاظ على نمط حياة صحي، حيث أظهرت النتائج وجود صعوبة في الحفاظ على أنماط النوم الصحية وممارسة الرياضة، ولكنها أشارت أيضًا إلى أن معظم الناس تمكنوا من تجنب زيادة الوزن خلال الشهر الفضيل.”

وأضافت:” نعتزم إجراء المزيد من التحليل للنتائج، ونخطط لنشر تقرير مفصل حول النتائج التي توصلنا إليها في الأشهر المقبلة، ونأمل أن يوفر التقرير مصدرًا مفيدًا للمعلومات لصانعي السياسات”.

وتشير الأبحاث إلى أن الامتناع عن ممارسة أي نشاط جسدي لمدة تتراوح ما بين 28-30 يومًا متتاليًا يقلل من اللياقة البدنية والقوة، ولذلك يُوصى بالمحافظة على النشاط البدني خلال شهر رمضان للحفاظ على صحتهم.

ويُنظر إلى الصيام خلال شهر رمضان كفرصة لتعزيز الصحة، مع تبني عادات وأنماط حياة جديدة وصحية.

ويوفر الشهر الفضيل فرصة للأشخاص الذين يرغبون في فقدان الوزن الزائد لتناول وجبات متوازنة وغذائية، وممارسة التمارين الرياضية.

وتشتمل الفوائد الصحية الأخرى المرتبطة بالصيام على تحسن صحة للأشخاص الذين يعانون من بعض الحالات الصحية المزمنة.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
2
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

wild fingering with love tunnel fucking.website
free xxx
sextop yaela vonk and kyla.

Back to top button