👮‍♂️ Government🦠Coronavirus

20 arrested for violating home quarantine conditions

ضبط 20 شخصاً خالفوا اشتراطات العزل الصحي المنزلي

 

QNA/Doha

The Ministry of Public Health (MoPH) announced on Tuesday that the designated authorities arrested 20 Qatari citizens who violated the requirements of the home quarantine, contravening the affidavits they signed.

The arrest of these people came in implementation of the precautionary measures in force in the country, approved by health authorities represented in the MoPH to ensure the achievement of public safety by curbing the spread of the novel coronavirus (Covid-19).

The violators are currently being referred to prosecution, according to the MoPH. They are: Faisal Mohamed Saqr Hammam al-Abdullah, Jassim Mohamed Saeed al-Osaimi al-Hajri, Abdullah Misfer Abdulaziz Saeed al-Hajri, Abdullah Salem Raheel al-Ali, Faraj Etab Jaffal Shaher Farraj, Khaled Saeed Mubarak Saeed al-Nabit, Ali Hamad Ali Hamad al-Jaznah, Mohamed Ali Amer al-Dahabeb al-Marri, Hamad Mohamed Faraj Mashrom al-Awir, Rashid Ali Rashid Afifa al-Marri, Abdullah Abdul Hadi Mabkhoot al-Saiari, Mohamed Ali Salem Sunaid al-Daiya, Ali Husain Nasser Mohamed Thaqebah, Mohamed Ali Bakhit Ali al-Athibi, Talal Ali Bakhit Ali al-Athbi, Salem Saeed Salem Farhood al-Hajri, Mohsen Saleh Mohsen Khaled al-Karbi, Nayef Saif Bakhit Ali al-Athbi, Nawaf Salem Abdullah Ali Afifa, and Saud Hussein Faleh al-Mazfari al-Hajri.

The state authorities have called upon citizens and residents under home quarantine to fully commit to the MoPH’s conditions to ensure their safety and that of the others.

The statement stressed that everyone who violates the conditions is subject to the penalties stated in Article no. 253 of criminal law No. 11 of 2014, law No. 17 of 1990 on protection from infectious diseases, and law No. 17 of 2002 on protecting society.

 

قنا

أعلنت وزارة الصحة العامة، أن الجهات المختصة قامت أمس، بضبط 20 شخصاً ممن خالفوا اشتراطات العزل الصحي المنزلي، وفقاً للتعهد الذي التزموا من خلاله بتطبيق تلك الاشتراطات المحددة من الجهات الصحية، والتي تعرّض مخالفيها للمساءلة القانونية وفقاً لإجراءات الجهات الصحية في البلاد.

وأكدت الوزارة في بيان لها، أن ضبط هؤلاء الأشخاص يأتي إنفاذاً للإجراءات الاحترازية المعمول بها في البلاد، والتي أقرتها الجهات الصحية ممثلة في وزارة الصحة العامة والجهات المساندة لها لضمان تحقيق السلامة العامة، منعاً لانتشار فيروس كورونا «كوفيد-19».

وأوضحت وزارة الصحة العامة، أن الأشخاص المخالفين جاري إحالتهم للنيابة المختصة وهم:

1- فيصل محمد صقر همام العبدالله / قطري.

2- جاسم محمد سعيد العصيمي الهاجري / قطري.

3- عبدالله مسفر عبدالعزيز سعيد الهاجري / قطري.

4- عبدالله سالم رحيل العلي / قطري.

5- فراج عتاب جفال شاهر فراج / قطري.

6- خالد سعيد مبارك سعيد النابت / قطري.

7- علي حمد علي حمد الجذنة / قطري.

8- محمد علي عامر الدحابيب المري / قطري.

9- حمد محمد فرج مشروم العوير / قطري.

10- راشد علي راشد عفيفة المري / قطري.

11- عبدالله عبدالهادي مبخوت الصيعري / قطري.

12- محمد علي سالم سنيد الدعية / قطري.

13- علي حصين ناصر محمد ثاقبة / قطري.

14- محمد علي بخيت علي العذبي / قطري.

15- طلال علي بخيت علي العذبي / قطري.

16- سالم سعيد سالم فرهود الهاجري / قطري.

17- محسن صالح محسن خالد الكربي / قطري.

18- نايف سيف بخيت علي العذبي / قطري.

19- نواف سالم عبدالله علي عفيفة / قطري.

20- سعود حسين فالح المظفري الهاجري / قطري.

ودعت الجهات المعنية في الدولة المواطنين والمقيمين في الحجر الصحي المنزلي، إلى ضرورة الالتزام التام بالاشتراطات المحددة من وزارة الصحة العامة، ضماناً لسلامتهم وسلامة الآخرين. وأكد بيان وزارة الصحة العامة، أن كل من يخالف تلك الاشتراطات سيعرّض نفسه للعقوبات المنصوص عليها، وفقاً لأحكام المادة 253 من قانون العقوبات رقم 11 لسنة 2004م، وأحكام القانون رقم 17 لسنة 1990 بشأن الوقاية من الأمراض المعدية، والقانون رقم 17 لسنة 2002 بشأن حماية المجتمع.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close