🏆 Sport

Camel racing organising panel announces rules for new season

اللجنة المنظمة للهجن تعلن تعليمات وشروط إدارة سباقات الموسم الجديد

The Camel Racing Organising Committee has announced the rules and conditions governing the camel racing competitions at Al Sheehaniyah racetrack for the new season (2019-2020). The competitions will begin with the first local race on September 7. Under the new season programme, the committee stressed that it would not allow violations of the rules governing the race for any reason, pointing out that the rules will be fully applied to all participants in order to organise a strong season free of stimulants and other tools. It explained that among the most important conditions and instructions to be followed by the owners and participants is the examination of electric tools and stimulants for the top ten in the symbols runs, and the top five in the cash runs, as well as conducting a random examination of any suspected camel. The organising committee stressed that all owners must apply the electric insulation on all the camels participating in races and festivals without exception. This is for all participants, whether in open or public runs, it added. In the handbook, the committee lists many instructions that owners and participants must abide by, particularly with regard to the rules and processes of registration as well as the participation of non-Qatari camels in the competitions. – QNA

الدوحة – قنا أعلنت اللجنة المنظمة لسباق الهجن التعليمات والشروط الخاصة بنظام إدارة سباقات الهجن بميدان الشيحانية للموسم الجديد (2019-2020)، والذي تنطلق منافساته عبر السباق المحلي الأول في السابع من سبتمبر المقبل. وشددت اللجنة، وفقا لبرنامج الموسم الجديد، على أنها لن تسمح بخرق القواعد المنظمة للسباقات لأي سبب من الأسباب.. مشيرة إلى أن القواعد ستطبق كاملة على جميع المشاركين من أجل تنظيم موسم قوي وخال من المنشطات وأدوات التنشيط المختلفة . وأوضحت أن أهم الشروط والتعليمات الواجب اتباعها من قبل الملاك والمضمرين، هي فحص الكهرباء والمواد المنشطة للمراكز العشرة الأولى في أشواط الرموز، وللمراكز الخمسة الأولى في الأشواط النقدية، فضلا عن إجراء الفحص العشوائي لأي مطية مشاركة يتم الاشتباه فيها. وأكدت اللجنة المنظمة على ضرورة التزام جميع الملاك بالقيام بوضع العازل الكهربائي على جميع المطايا المشاركة في السباقات والمهرجانات بدون استثناء، وذلك لجميع المشاركين سواء في الأشواط المفتوحة أو العامة. وسردت اللجنة في الكتيب الكثير من التعليمات التي يجب أن يلتزم بها الملاك والمضمرون ، خاصة ما يتعلق بقواعد وعمليات التسجيل وأيضا مشاركات المطايا غير القطرية في السباقات. على صعيد متصل، تختتم اليوم في مبنى استلام العينات الموجود بمضمار الهجن في الشيحانية عمليات ترصيص الهجن غير المرصصة استعدادا للمشاركة في السباق المحلي الأول، حيث إن اللجنة المنظمة لن تسمح بمشاركة الهجن غير المرصصة في السباقات. وترصيص الهجن يعني زرع شريحة إلكترونية في المطية “الهجن” برقم متسلسل معين، وتحوي الشريحة جميع بيانات المطية والمعلومات الخاصة بها، بحيث يتم التعرف إليها من خلال قارئ إلكتروني للشرائح، وتثبت تحت الجلد في رقبة المطية، وهي بحجم حبة الأرز، وتعود للجنة المنظمة لسباق الهجن.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X