💉 Health

Emergency medical working hours during Eid Al Fitr

مواعيد عمل الطوارئ الطبية خلال عطلة عيد الفطر المبارك

Hamad Medical Corporation (HMC) has announced that its hospital network will be open during the Eid Al Fitr holiday, and that emergency and inpatient services will be available around the clock during this period.

Mr. Ali Abdullah Al Khater, CEO, Corporate Communications, Hamad Medical Corporation, said: “The health care teams in our hospital network provide quality health care services to thousands of patients every day of the year. Eid days will not be different from the rest of the year. Outpatient clinics will not be able to provide services during Eid, but the medical teams in various hospitals will continue to provide the best health care services in the emergency centers and many basic facilities during the Eid Al Fitr holiday. I would like to present on behalf of everyone in the institution Hamad A. Medical Holy to the public the most beautiful greetings holiday wishing all good health and wellness. ”

Hamad Medical Corporation’s main emergency departments at Hamad General Hospital, Al Wakra Hospital, Al Khor Hospital and the Cuban Hospital will continue to work 24 hours a day, 7 days a week. The medical teams will continue to provide their services as usual during the Eid holiday in the Emergency Department of the Heart Hospital (Heart Patients only), the Emergency Health Care Unit at the National Center for Cancer Treatment and Research (for patients with symptoms related to their tumors) and the Emergency Section at the Women’s Health and Research Center For emergency obstetrics and gynecology) and dialysis centers, and children’s emergency centers will continue to provide emergency health care for children under the age of 14 around the clock.

Most outpatient clinics in Hamad Medical Corporation hospitals will be closed on Sunday, June 2, 2019, to resume work on Sunday, June 9, 2019. Administrative and medical services, including pharmacies, will resume work in conjunction with working hours at these clinics.

The outpatient clinics at the National Center for Cancer Treatment and Research will be closed from 2 to 6 June 2019 with the exception of a limited number of clinics which will provide emergency medical services to patients from 10:00 am to 12:00 noon on 2, 3 and 6 June 2019. The radiotherapy unit at the National Center for Cancer Treatment and Research will continue its business as usual from 7:00 am to 3:00 pm from Sunday to Thursday. The day care unit will be closed on 4 and 5 June 2019.

The Cardiac Unit at the Heart Hospital will continue to operate on June 2 and 3, 2019, and will close from June 4-6, 2019.

The morning clinics will be open at the Center for Transitional Diseases from 8:00 am to 12:00 pm on 5 and 6 June 2019. Evening clinics are open from 3:30 pm to 7:30 pm on 2, 3 and 5 June 2019 .

All outpatient clinics at Al Khor Hospital will resume work as of June 11, 2019.

If you have any questions about the opening hours of the clinics or medical appointments or if you wish to postpone your appointments, please contact the HMC Customer Care Center at (16060). The Customer Care Center will “close” In the period 4, 5 and 6 June 2019. The work will resume on normal dates from 2:00 pm on Friday 7 June 2019.

Hamad Medical Corporation takes this opportunity to extend to the public the best congratulations on Eid and every year.

أعلنت مؤسسة حمد الطبية عن ساعات العمل في شبكة المستشفيات التابعة لها خلال عطلة عيد الفطر المبارك ، وأكدت أن خدمات الطوارئ والمرضى الداخليين ستعمل على مدار الساعة خلال هذه الفترة.

وقال السيد علي عبدالله الخاطر، الرئيس التنفيذي للاتصال المؤسسي بمؤسسة حمد الطبية:” تقدّم فرق الرعاية الصحية في شبكة مستشفياتنا في كل يوم من أيام السنة خدمات رعاية صحيّة عالية الجودة لآلاف المرضى، وأيّام العيد لن تكون مختلفة عن بقية أيام السنة، وعلى الرغم من توقف العيادات الخارجية عن تقديم الخدمات خلال أيام العيد إلا أن الفرق الطبية في مختلف المستشفيات ستواصل تقديم خدمات الرعاية الصحية على أكمل وجه في مراكز الطوارئ والكثير من المرافق الأساسية خلال عطلة عيد الفطر المبارك، ولا يسعني في هذه المناسبة إلا أن أتقدّم بالنيابة عن كل فرد في مؤسسة حمد الطبية الى الجمهور الكريم بأجمل التهاني والتبريكات بالعيد متمنياً للجميع موفور الصحة والعافية”.

وسوف تواصل أقسام الطوارئ الرئيسية التابعة لمؤسسة حمد الطبية في كل من مستشفى حمد العام ومستشفى الوكرة ومستشفى الخور والمستشفى الكوبي العمل على مدار الساعة طوال أيام الأسبوع. كما ستواصل الفرق الطبية تقديم خدماتها كالمعتاد خلال عطلة العيد في كل من قسم الطوارئ بمستشفى القلب ( لمرضى القلب فقط) ووحدة الرعاية الصحية الطارئة في المركز الوطني لعلاج وأبحاث السرطان ( للمرضى الذي يعانون من أعراض متعلقة بعلاج الأورام لديهم) وقسم الطوارئ بمركز صحة المرأة والأبحاث ( للحالات الطارئة المتعلقة بأمراض النساء والتوليد) ومراكز غسيل الكلى، وستواصل مراكز طوارئ الأطفال تقديم الرعاية الصحية الطارئة للأطفال تحت سن 14 عاماً على مدار الساعة.

سوف تغلق معظم العيادات الخارجية في مستشفيات مؤسسة حمد الطبية أبوابها يوم الأحد الموافق 2 يونيو 2019 لتعاود العمل اعتباراً من يوم الأحد الموافق 9 يونيو 2019 وستعاود الخدمات الإدارية والطبية المساندة بما في ذلك الصيدليات العمل بالتزامن مع ساعات العمل في هذه العيادات.

سوف تغلق العيادات الخارجية في المركز الوطني لعلاج وأبحاث السرطان أبوابها من 2 إلى 6 يونيو 2019 باستثناء عدد محدود من العيادات والتي ستقدّم خدمات طبية طارئة للمرضى من الساعة 10:00 صباحاً الى الساعة 12:00 ظهراً أيام 2 و3 و6 يونيو 2019 . وسوف تواصل وحدة العلاج الإشعاعي في المركز الوطني لعلاج وأبحاث السرطان عملها كالمعتاد من الساعة 7:00 صباحاً الى الساعة 3:00 مساءً من الأحد إلى الخميس، أما وحدة الرعاية اليومية فستغلق أبوابها يومي 4 و 5 يونيو 2019.

تواصل وحدة فحوصات القلب غير النافذة في مستشفى القلب عملها يومي 2 و 3 يونيو 2019، وستغلق أبوابها في الفترة 4 – 6 يونيو 2019.

وستفتح العيادات الصباحية في مركز الأمراض الانتقالية أبوابها من الساعة 8:00 صباحاً إلى الساعة 12:00 ظهراً يومي 5 و 6 يونيو 2019، وتفتح العيادات المسائية أبوابها من الساعة 3:30 مساءً إلى الساعة 7:30 يومي 2 ،3 و 5 يونيو 2019.

وسوف تعاود كافة العيادات الخارجية في مستشفى الخور العمل اعتباراً من 11 يونيو 2019.

في حال كان لديكم أية استفسارات بشأن ساعات العمل في العيادات أو المواعيد الطبية المحددة أو كنتم ترغبون في تأجيل مواعيدكم فيرجى الاتصال على مركز خدمة العملاء “نسمعك ” في مؤسسة حمد الطبية على الرقم (16060) ، علماً بأن مركز خدمات العملاء “نسمعك ” سيغلق أبوابه في الفترة 4 ، 5، و6 يونيو 2019 وسيعاود العمل في مواعيده المعتادة اعتباراً من تمام الساعة 2:00 مساء يوم الجمعة 7 يونيو 2019.

تنتهز مؤسسة حمد الطبية هذه الفرصة لتتقدّم الى الجمهور الكريم بأجمل التهاني والتبريكات بالعيد وكل عام وأنتم بخير.

[/tab]
Tags

Related Articles

Check Also

Close
Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X