💰 Business

Ooredoo’s new ‘IoT Builder’ to boost digital business in Qatar

«اوريدو» تطلق «IoT Builder» لتطوير تطبيقات إنترنت الأشياء

Doha: Ooredoo, the region’s leading enabler of digital business innovation, announced yesterday that it has launched a new Internet of Things (IoT) platform, IoT Builder, to drive innovations in smart nationwide transformation.

The IoT Builder solution, running on Software AG’s Cumulocity IoT platform, enables Ooredoo to develop applications and to integrate connected devices for its business customers. Cumulocity IoT is Software AG’s industry-leading open, independent, and telco-grade secure IoT platform.

The IoT solutions will be hosted in Ooredoo’s world-class Qatar Data Centre, which provides strict security and data sovereignty. Robust security is vital for the government and public sectors, Qatar’s Smart Cities ecosystem, and players in critical national infrastructure.

Yousuf Abdulla Al Kubaisi, COO, Ooredoo, said: “IoT Builder combines integrated real-time data analytics visualisation, with scalable storage and device security, to drive new digital business.

We’ve invested in developing this product because we understand that as Qatar’s organisations enter the Internet of Things era, they need scalable IT infrastructure to meet their future business needs. We have the capabilities and experience to help businesses use IoT Builder to have full control over their IoT solutions.”

David Milot, Vice-President of Solutions for EMEA, Software AG, said: “In a region that is leading the way in development and innovation, having solutions in place to discover and amplify the value of data is of strategic importance. Cumulocity IoT provides the leading IoT platform covering the whole value proposition cycle – from data collection to device management, real-time analytics and API interaction with a growing ecosystem.

This allows data to be deployed at the right time and in the right format to empower people, nations and businesses. It creates a pathway to smarter cities, safer societies, better energy efficiency, increased comfort and authentic innovation”.

وسيتم استضافة حلول إنترنت الأشياء في مركز قطر للبيانات التابع لـooredoo، والذي يتميز بتوفير خدمة استضافة متطورة وعالمية تضمن درجة عالية من الأمان والخصوصية للبيانات. ويعد توفير خدمات أمنية موثوقة للبيانات أمراً مهماً للشركات والمؤسسات في قطر، سواء في مجال القطاعين العام والخاص، وأنظمة المدن الذكية، والجهات المسؤولة عن البنية التحتية الحيوية.

وعن الحل الجديد، قال يوسف عبدالله الكبيسي، رئيس العمليات في ooredoo قطر: «يدمج حل IoT Builder ما بين التحليل الفوري للبيانات وإمكانية ترقية السعة وأمن الأجهزة لدعم التحول الرقمي للأعمال. لقد استثمرنا بشكل كبير لتطوير هذا المنتج لثقتنا بأهميته للشركات والمؤسسات في قطر ودعمها لدخول عصر إنترنت الأشياء، إذ تحتاج هذه الشركات والمؤسسات إلى بنية تحتية لتكنولوجيا المعلومات تتميز بأنها قابلة للترقية والتوسع لتلبية احتياجاتها المستقبلية. ولدينا في ooredoo القدرات والخبرات اللازمة لدعم الشركات والمؤسسات عند استخدام حل IoT Builder والحصول على تحكم كامل بحلول إنترنت الأشياء لديها».

توافق

ويمكن لمستخدمي IoT Builder من ooredoo الاستفادة من التوافق بين الآلات والحساسات والأجهزة الجوالة والبيانات التي تدمجها ooredoo في نظام واحد. كما أن استخدام IoT Builder يمكن المؤسسات من التحكم في وإدارة أجهزتها عن بُعد، وذلك من أجهزة الكمبيوتر اللوحية وحتى الروبوتات. ويوفر نظام IoT Builder أيضاً أدوات تحليل فعلية على لوحة قياس بصرية واحدة، وبهذا ستتمكن المؤسسات من تحسين الكيفية التي تراقب بها أصولها، وتعمل على تحويل إجراءات التوريد لديها إلى إجراءات آلية، بالإضافة إلى توقع الحاجة إلى الصيانة.

Ooredoo’s new ‘IoT Builder’ to boost digital business in Qatar

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X