👮‍♂️ Government

Joint Special Forces graduate 13th batch of parachute course

القوات الخاصة المشتركة تخرّج دورة القفز المظلي رقم (13)

The Joint Special Forces celebrated on Thursday the graduation of the 13th batch of parachute course. These graduates will form the 14th batch of the candidates of Ahmed bin Mohamed Military College for the 2018/2019 training season. The graduation ceremony was held in the presence of the Commander of the Joint Special Forces HE Major General Hamad bin Abdullah al-Fetais al-Marri, Commander of Ahmed bin Mohamed Military College HE Fahad Mubarak al-Khayareen and the Military Attache at the embassy of Kuwait in Qatar, Brigadier General Huwaidi Sahan al-Hajri.

During the course, the participants attended lectures and exercises held in the Joint Special Forces’ wing. Among other skills, the participants practised jumping, in-flight procedures, under-parachute procedures, landing procedures and parachute control. The course included a number of tests to assess the graduates’ readiness for parachuting, parachute testing and emergency procedures.

تحت رعاية وحضور سعادة اللواء الركن حمد بن عبدالله الفطيس المري قائد القوات الخاصة المشتركة، وبحضور سعادة اللواء الركن فهد بن مبارك الخيارين قائد كلية أحمد بن محمد العسكرية، وسعادة العميد الركن هويدي صحن الهاجري الملحق العسكري الكويتي بدولة قطر؛ خرّجت القوات الخاصة المشتركة دورة القفز المظلي رقم (13) للدفعة (14) من مرشحي كلية أحمد بن محمد العسكرية للموسم التدريبي 2018/2019.

انطلقت الدورة بتاريخ 9 ديسمبر 2018، واستمرت لمدة 4 أسابيع، وشارك فيها حسب الشروط 129 متدرباً، وتم تخريج 125 قافزاً مظلياً بالعمليات.

تم تدريب وإعداد القافزين نظرياً وعملياً من خلال المحاضرات النظرية والتدريبات الأرضية في الجناح الخاص بالقوات الخاصة المشتركة، والتي تهدف إلى تمكين الطالب من اكتساب مهارة الثقة بالنفس في أشد الظروف، وأن تكون لديه القدرة على النزول خلف خطوط العدو والمناورة واحتلال الموقع.

كما تدرب المشاركون على: مبادئ القفز، والإجراءات داخل الطائرة، والإجراءات تحت المظلة، والإجراءات عند النزول، وقيادة المظلة والتحكم بها، والسقطة العسكرية. وتم تنفيذ هذه المواضيع بـ 25 حصة نظرية و 105 حصص عملية.

وكذلك نُفذت عدد من الاختبارات للتأكد من الجاهزية للقفز بالمظلات واختبارات التحكم بالمظلة وإجراءات الطوارئ والسقطة العسكرية، وتم تطبيق 5 قفزات نهارية لكل قافز بإجمالي عدد (٦٢٥) قفزة.;

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X