👮‍♂️ Government

Advisory Council team to take part in annual summit

«الشورى» يشارك في المؤتمر السنوي السادس لجمعية الأمناء العامين للبرلمانات العربية

A delegation from the Advisory Council, led by Advisory Council Secretary General HE Fahad bin Mubarak al-Khayareen, will take part in the Sixth Annual Conference of the Association of the Secretaries General of Arab Parliaments, which will be held at the Arab League headquarters in Cairo on July 11 and 12.

The conference will discuss a host of topics aiming at bolstering the co-operation among the Arab parliaments in all fields, thus enhancing the joint Arab action.

The Association of the Secretaries General of Arab Parliaments was established in 1994 following the first meeting of a group of Arab secretaries general, on the sidelines of the 92nd IPU Conference in Copenhagen.

يشارك وفد من مجلس الشورى برئاسة سعادة السيد فهد بن مبارك الخيارين السكرتير العام للمجلس، في المؤتمر السنوي السادس لجمعية الأمناء العامين للبرلمانات العربية المقرر عقده يومي 11 و12 يوليو الجاري في مقر جامعة الدول العربية بالقاهرة.

وينتظر أن يناقش المؤتمر جملة من الموضوعات التي من شأنها توطيد ودعم التعاون بين لبرلمانات العربية في شتى المجالات، تعزيزا للعمل العربي المشترك.

يذكر أن جمعية الأمناء العامين للبرلمانات العربية قد تأسست عام 1994 بعد أول لقاء لمجموعة من الأمناء العامين العرب على هامش مؤتمر الاتحاد البرلماني الدولي الثاني والتسعين الذي عقد بمدينة كوبنهاجن الدانماركية.

وجاء تأسيسها كخطوه لتعزيز التعاون بين المؤسسات البرلمانية العربية وتطويرها وتبادل الخبرات بينها.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close