💉 Health

Working hours at health centers during Eid Al Fitr holiday

مواعيد عمل المراكز الصحية خلال إجازة عيد الفطر

QNA – Doha:

The Primary Health Care Corporation (PHCC) has announced the new working hours at the health centers during the Eid Al Fitr holiday, from May 19 to 28.

The main health centers in Doha, including Al Rayyan, Abu Baker Al Siddiq, Mesaimeer, Umm Ghuwailina, West Bay, Madinat Khalifa, Airport, and Omar bin Khatab health centers will remain open from 7am to 11pm. Dental services at these centers will be available from 7am to 10pm.

As for the health centers outside Doha, Al Wakra Health Center will remain open from 7am to 11pm. Dental services will be available from 7am to 10pm. Al Khor Health Center will be operating from 7am to 11 pm, and will provide dental services in two shifts, from 7am to 2pm, and from 4pm to 10pm.

Meanwhile, working hours at Al Ruwais Health Center will be from 7am to 11pm, and the dental services will be only available in the morning shift from 7am to 2pm. 

Al Shahaniya Health Center will be open from 7am to 11pm and will offer dental services from 7am to 10pm. Al Jumailiya Health Center will provide an on-call service 24 hours.

Health centers that will close during Eid Al Fitr holiday include Qatar University HC, Leghwairiya HC, Al Daayen HC, Abu Nakhla HC, Al Thumama HC, Al Waab HC, Al Karaana HC, Al Wajbah HC and Al Kaaban HC (except for the urgent cases unit which will operate around the clock).

Specialized clinics in Leabaib HC and the Airport HC will provide services from 7am to 2pm and from 4pm to 10pm. The ENT clinics in Leabaib HC and Mesaimeer HC will be open from 7am to 2pm and from 4pm to 10pm. 

Dermatology clinics will be operating in Leabaib HC from 7am to 2pm and from 4pm to 10pm. Premarital Clinics will work at Airport HC on Monday, May 25 from 4pm to 10pm, and in Al Rayyan HC on Tuesday, May 26, from 7am to 2pm.

The Health Centers receiving urgent cases daily 24 hours are Abu Baker Al Siddiq, Muaither, Al Shahaniya, Rawdat Al Khail, Gharrafat Al Rayyan, Al Ruwais, and Al Kaaban.

The Health Centers designated for examining and keeping suspected cases of infection with coronavirus (COVID-19) in quarantine include Muaither HC, Rawdat Al Khail HC, Gharraft Al Rayyan HC, daily throughout the week 24 hours, and in Umm Salal HC daily from 7am to 11pm. 

The Community Call Center will operate continuously from 7am to 11pm. The medicine delivery service will stop on Sunday and Monday, May 24, and May 25 and will resume work on Tuesday, 
May 26.

الدوحة – قنا:

أعلنت مؤسسة الرعاية الصحية الأولية عن مواعيد العمل بالمراكز الصحية في إجازة عيد الفطر المبارك خلال الفترة من 19 إلى 28 مايو الجاري.

وسيكون دوام المراكز الصحية الرئيسية داخل مدينة الدوحة اعتبارا من أول أيام العيد في مراكز الريان وأبو بكر الصديق ومسيمير وأم غويلينا والخليج الغربي ومدينة خليفة والمطار وعمر بن الخطاب بشكل متواصل من 7 صباحا إلى 11 مساء.

وستكون خدمات الأسنان في هذه المراكز من 7 صباحا إلى 10 مساء.

أما المراكز الصحية خارج مدينة الدوحة فيعمل مركز الوكرة الصحي بشكل متواصل من 7 صباحا إلى 11 مساء وتعمل خدمات الأسنان فيه من 7 صباحا إلى 10 مساء في حين يعمل مركز الخور الصحي من الساعة 7 صباحا إلى 11 مساء وخدمات الأسنان على فترتين من 7 صباحا إلى 2 بعد الظهر ومن 4 بعد العصر إلى 10 مساء.

ويعمل مركز الرويس الصحي من 7 صباحا إلى 11 مساء، بينما تعمل خدمات الأسنان فيه خلال الفترة الصباحية فقط من 7 صباحا إلى 2 بعد الظهر، في حين يعمل مركز الشيحانية الصحي بشكل متواصل من الساعة 7 صباحا إلى 11 مساء، وتعمل خدمات الأسنان فيه من 7 صباحا إلى 10 مساء.. أما مركز الجميلية الصحي فيعمل بنظام الاستدعاء على مدار الساعة.

أما المراكز الصحية التي لن تعمل خلال إجازة عيد الفطر المبارك فهي مركز جامعة قطر الصحي، ومركز لغويرية الصحي، ومركز الظعاين الصحي، ومركز أبو نخلة الصحي ومركز الثمامة الصحي، ومركز الوعب الصحي، ومركز الكرعانة الصحي، ومركز الوجبة الصحي، ومركز الكعبان الصحي (ماعدا وحدة الحالات العاجلة التي تعمل 24 ساعة).

وتعمل العيادات التخصصية وهي عيادة في مركزي لعبيب والمطار على فترتين صباحية من 7 إلى 2 بعد الظهر ومسائية من 4 إلى 10 مساء في حين  تعمل عيادات الأنف والأذن والحنجرة بمركزي لعبيب ومسيمير من الساعة 7 صباحا إلى الساعة 2 بعد الظهر ومن 4 بعد العصر إلى 10 مساء.

وتعمل عيادات الأمراض الجلدية بمركز لعبيب الصحي يوميا على فترتين الأولى من 7 صباحا إلى 2 بعد الظهر ومسائية من 4 بعد العصر إلى 10 مساء، بينما تعمل عيادات الفحص الطبي قبل الزواج مركز المطار الصحي فقط وذلك يوم الاثنين 25 مايو في الفترة المسائية من الساعة 4 بعد العصر إلى 10 مساء، وفي مركز الريان يوم الثلاثاء 26 مايو في الفترة الصباحية من الساعة 7 صباحا إلى 2 بعد الظهر.

أما العمل في وحدات الحالات العاجلة فسيكون على مدار 24 ساعة طوال أيام الأسبوع، في مراكز أبو بكر الصديق ومعيذر والشيحانية وروضة الخيل وغرافة الريان والرويس والكعبان.

أما المراكز الصحية المخصصة لفحص وحجز الحالات المشتبه في إصابتها بفيروس كرونا (كوفيد-19) فيعمل كل من مركز معيذر وروضة الخيل وغرافة الريان 24 ساعة طوال الأسبوع، وفي مركز أم صلال طوال الأسبوع من 7 صباحا إلى 11 مساء.

ويعمل مركز الاتصال المجتمعي بشكل متواصل من 7 صباحا إلى 11 مساء.

أما خدمة توصيل الأدوية للمنازل فستعطل يومي الأحد والإثنين 24 و25 مايو وتستأنف العمل يوم الثلاثاء 26 مايو الجاري.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close