📚Education

Video lessons to be rebroadcast on Educational channels 1, 2

إعادة بث الدروس المصوّرة عبر القناة التعليمية ١ و ٢

QNA – Doha:

The Ministry of Education and Higher Education has announced that, in cooperation with Qatar Media Corporation, video lessons will be rebroadcast through Qatar TV’s Educational 1 and Educational 2 channels for twelfth grade and adult education students.

The Ministry said that this step is for the benefit of high school and adult education students, and within its endeavors to complete the school year in appropriate conditions for students and their parents. 
In addition, it enables students to revise their lessons in flexible ways that take into account their different circumstances and support their education via the distance learning platform. The frequencies for the channels are: Satellite: Badr 4, Frequency: 12169, Polarization: Vertical, Error Correction: 3/4; Symbol Rate: 22000.

الدوحة – قنا:

أعلنت وزارة التعليم والتعليم العالي أنه سيتم بالتعاون مع المؤسسة القطرية للإعلام، إعادة بث الدروس المصورة عبر القناة التعليمية (1) والقناة التعليمية (2) على تلفزيون قطر، لطلاب الصف الثاني عشر وتعليم الكبار.

وقالت الوزارة إن ذلك يأتي حرصاً منها على مصلحة طلاب الثانوية العامة وتعليم الكبار، وضمن مساعيها لإكمال العام الدراسي في ظروف مناسبة للطلاب وأولياء أمورهم، فضلاً عن تمكين الطلاب من استذكار دروسهم بطرق مرنة تراعي ظروفهم المختلفة وتدعم تعليمهم عبر منصة التعلم عن بعد، خاصة مع قرب موعد اختبارات نهاية الفصل الدراسي الثاني، التي ستبدأ في الأول من يونيو المقبل وستستمر لمدة أسبوعين، لتنتهي بتاريخ الثالث عشر من الشهر.

وأوضحت أنه سيتم إشعار الطلبة بمتابعة القناة على القمر الصناعي بدر 4 على التردد 12169، والاستقطاب الرأسي ومعامل التصحيح 4/3، ومعدل الترميز 22000.

يذكر أن وزارة التعليم والتعليم العالي كانت قد أعدت الدروس المصورة الجاهزة للبث، وعددها حوالي 1700 درس، بينما تم اختيار أفضل المعلمين وأكثرهم كفاءة لتقديم المادة المصورة عبر القناتين التعليميتين 1 و2 للطلاب في جميع أنحاء الدولة.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close