World

Al Jazeera wins 4 prestigious Ava Awards

الجزيرة تحصد 4 من جوائز آفا العالمية

 

The creative directorate of Al Jazeera Media Network has won four Ava Digital Awards; two platinum, two gold, and a jury honorable mention, in a competition with nearly 2,500 entries from around the world.

Al Jazeera took home the Platinum Award for Innovative Video Production for the Virtual and Augmented Reality category for a news report on the Houthi group. The report highlighted the political landscape and reality in Yemen and the rise of the Houthis there.

Al Jazeera secured another Platinum Award in the Long Form of Video Production of Company Overview category for a promotional video that showcases the history, staff and media message of Al Jazeera Media Network.

The promotional video about “Mahmoud Hussein: 1000 Days in Detention” won the Golden Award in the category of Video Production to promote TV Broadcast & Cable, which was characterized by the presentation of the idea in a simple and interesting style, and featured Al Jazeera staff demanding the release of their colleague Mahmoud Hussein in seven different languages, including sign language.

 Al Jazeera also won the Golden Prize for Creative Production in the Virtual and Augmented Reality category for a news report on the Hormuz Strait. In addition, Al Jazeera received an honorable mention from the Jury for a report on Pilgrimage (Hajj), which was produced using virtual and augmented reality techniques.

 Ramzan Alnoimi, Director of Network Creative at Al Jazeera Media Network, thanked the team of the Al Jazeera’s creative development & production department for their hard work, design and innovative solutions. He also thanked the various departments and teams involved in the production of such works of art.

 Asef Hamidi, Director of News of Al Jazeera Arabic Channel commented saying: “This win for content presentation confirms the robustness of the content itself based on solid professional standards such as clarity, integrity, objectivity and balance. One believes in the external appeal only when they believe in the content of what is displayed on the screen.”

فازت شبكة الجزيرة الإعلامية بأربع من جوائز آفا الرقمية (Ava Digital Award)، اثنتان منها بلاتينيتان، وأخريان ذهبيتان، إضافة إلى شهادة تقدير من لجنة التحكيم، في منافسة بلغ عدد المشاركات فيها نحو 2500 من مختلف أنحاء العالم.

وقد فازت الجزيرة بالجائزة البلاتينية للإبداع في إنتاج الفيديو لفئة الواقع الافتراضي والمعزز، وذلك عن تقرير إخباري عن جماعة الحوثي. سلط التقرير الضوء على المشهد والواقع في اليمن وبروز الحوثيين هناك.

كما نالت الجزيرة الجائزة الذهبية للإنتاج الإبداعي في فئة الواقع الافتراضي والمعزز، عن تقرير إخباري عن مضيق هرمز. ونالت الجزيرة كذلك شهادة تقدير من لجنة الحكام عن تقرير خاص بالحج، أنتج باستخدام تقنيات الواقع الافتراضي والمعزز.

وفازت الجزيرة أيضاً بجائزة بلاتينية أخرى في فئة الإنتاج للفيديو الطويل عن فيديو ترويجي يعرض ويبرز تاريخ شبكة الجزيرة الإعلامية وموظفيها ورسالتها الإعلامية.

كما فاز الفيديو الترويجي عن “محمود حسين: 1000 يوم في الاعتقال” بالجائزة الذهبية في فئة الترويج للإنتاج الخاص بالقنوات التلفزيونية. إذ تميز بعرض الفكرة بأسلوب بسيط وشائق. وقد شارك في تصويره موظفو شبكة الجزيرة الذين طالبوا بالإفراج عن الزميل محمود حسين بسبع لغات مختلفة منها لغة الإشارة.

وقد شكر رمزان النعيمي، مدير دائرة الإبداع بشبكة الجزيرة الإعلامية فريق إدارة الحلول الإبداعية والإنتاج الفني بالشبكة، على عملهم الدؤوب وتصاميمهم وحلولهم المبتكرة، وقدم شكره كذلك إلى مختلف الإدارات والفرق المساهمة في إنتاج مثل هذه الأعمال الفنية.

وعلق عاصف حميدي – مدير دائرة الأخبار على الفوز بقوله: “إن هذا الفوز لقوالب عرض المحتوى يؤكد متانة المحتوى ذاته القائم على معايير مهنية صلبة من وضوح ونزاهة وموضوعية وتوازن، فلا يمكن لأحد أن يؤمن إيماناً كبيراً، بل ومطلقاً بالجمال الخارجي لولا إيمانه بمضمون ما يُقدم على الشاشة”.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X