💰 Business

Qatar Duty Free opens Harrods Tea Room at HIA

افتتاح «هارودز تي روم» في مطار حمد الدولي

 

 

Qatar Duty Free (QDF) and Harrods celebrated the official opening of the Harrods Tea Room at Hamad International Airport (HIA) yesterday. HIA is the first airport in the world to house a Harrods Tea Room, adding to the existing portfolio of two Harrods signature stores at the state-of-the-art, award winning airport.

The inauguration of the Harrods Tea Room was attended by H E Sheikha Al Mayassa bint Hamad Al Thani and officiated by Qatar Airways Group Chief Executive, H E Akbar Al Baker; HIA Chief Operating Officer Engr. Badr Mohammed Al Meer; Harrods Director, Raj Assanand and Qatar Duty Free Vice President Operations, Thabet Musleh.

H E Ajay Sharma, British Ambassador to Qatar was also in attendance alongside VIP guests and officials, including dignitaries and senior representatives from Qatar Investment Authority. Announcing the much-anticipated arrival of the H arrods Tea Room, London Fanfare Trumpets were sounded as H E Akbar Al Baker proceeded to cut the ribbon, officially announcing the opening of the Harrods Tea Room at HIA.

Guests were then invited to explore the elegantly-designed tea room and taste a delicious array of Harrods dishes including British favourites such as fish and chips and a signature Harrods Tea Menu against the backdrop of a live classical jazz performance.

H E Akbar Al Baker said: “I am incredibly proud to be here today as Qatar Duty Free officially opens the Harrods Tea Room at HIA – a world first for an airport. Harrods is an iconic British brand that is all about the customer experience from start to finish and in this regard, it is the perfect partner for Qatar Duty Free and the wider Qatar Airways group.

“With 10.7 million passengers travelling through HIA in the last quarter of 2019, the Harrods brand is already reaching an audience of substantial proportions. The new Harrods Tea Toom further compliments the two Harrods signature stores already in operation in the airport.”

Raj Assanand said: “Harrods is a London institution, but has always been global in its outlook. The new Harrods Tea Room is the next natural stage in our long relationship with HIA and Qatar Duty Free, a partnership which has allowed us to bring the Harrods experience to even more of our international customers. As one of the major gateway airports in the world, we are delighted to continue to work with HIA and Qatar Duty Free to bring the finest Harrods experiences to a new audience of global travelers.”

Engr. Badr Mohammed Al Meer, said: “We are pleased to welcome Harrods Tea Room to Hamad International Airport, making us the exclusive host airport of such a prestigious name. We’ve had a long-standing and successful partnership with Harrods, which is one of the most reputable brands in the world.

“We aim to provide a world-class passenger experience through our multi-dimensional lifestyle offerings. HIA and QDF, therefore, work together with brand partners to explore and implement innovative retail concepts at the airport to curate memorable retail experiences for travellers. We look forward to welcoming more brands, both local and international, into our award-winning terminal, giving them the opportunity to be showcased to a global audience of more than 35 million passengers every year.”

Thabet Musleh, said: “To be associated with an iconic global brand that is synonymous with luxury and service is a great honour. We are delighted to officially open the Harrods Tea Room at the heart of our award-winning global hub. The Harrods Tea Room at HIA has developed bespoke dishes that fuse the much loved English classics with unique traditional Qatari flavours.

“It is very fitting that this partnership with Harrods, a Qatari owned brand, marks the first in a series of events at HIA to celebrate Qatar National Day on 18 December. Across the month of December, our customers will be able to discover a special menu of Qatari inspired dishes at the Harrods Tea Room in celebration of Qatar National Day.”

By Sachin Kumar I The Peninsula

احتفلت السوق الحرة القطرية و«هارودز» بالافتتاح الرسمي لمطعم «هارودز تي روم» في مطار حمد الدولي. ويعد مطار حمد الدولي أول مطار في العالم يضم «هارودز تي روم»، مما يضيف إلى المجموعة الحالية من متجري «هارودز» المتميزين في مطار حمد الدولي الحائز على العديد من الجوائز.

وحضر حفل الافتتاح كل من سعادة الشيخة المياسة بنت حمد آل ثاني رئيس مجلس أمناء متاحف قطر ومؤسسة الدوحة للأفلام ورئيس مجلس إدارة أيادي الخير نحو آسيا (روتا)، وسعادة السيد أكبر الباكر الرئيس التنفيذي لمجموعة الخطوط الجوية القطرية، والمهندس بدر المير الرئيس التنفيذي للعمليات بمطار حمد الدولي، والسيد راج أساناند مدير هارودز، والسيد ثابت مصلح نائب رئيس عمليات السوق الحرة القطرية، وسعادة السيد آجاي شارما سفير المملكة المتحدة لدى دولة قطر، وعدد من أصحاب السعادة وكبار الشخصيات، وكبار موظفي هيئة قطر للاستثمار.

وانطلقت أبواق فرقة لندن التقليدية أثناء قيام السيد أكبر الباكر بقص الشريط معلناً الافتتاح الرسمي لـ «هارودز تي روم» في مطار حمد الدولي. وتمت دعوة الضيوف لاستكشاف المطعم ذي التصميم الأنيق، وتذوق مجموعة من أطباق «هارودز» الشهيرة.

وقال الرئيس التنفيذي لمجموعة الخطوط الجوية القطرية: «بمزيد من الفخر والاعتزاز يسرني حضور احتفال السوق الحرة القطرية بافتتاح «هارودز تي روم» في مطار حمد الدولي، والذي يعد أول مطار في العالم يضم «هارودز تي روم». وتعد «هارودز» علامة تجارية بارزة تهتم بتجربة العملاء من البداية إلى النهاية، ولذلك تعتبر الشريك المثالي للسوق الحرة القطرية، ومجموعة الخطوط الجوية القطرية». وأضاف قائلاً: «شهد الربع الثالث من عام 2019 عبور 10.7 مليون مسافر عبر مطار حمد الدولي، وهو ما يعني وصول علامة «هارودز» إلى أعداد غفيرة من الجمهور من خلال مطعم «هارودز تي روم» الجديد، ومتجري «هارودز» المميزين الموجودين في المطار».

وصرح الرئيس التنفيذي للعمليات بمطار حمد الدولي المهندس بدر المير قائلاً: «نحن فخورون بافتتاح «هارودز تي روم» في مطار حمد الدولي. فهارودز واحدة من العلامات التجارية الأشهر في العالم، كما نفخر بأن نكون المطار المضيف الحصري لهذا الاسم المرموق. ولطالما جمعتنا شراكة طويلة وناجحة مع هارودز. ونتطلع إلى تقديم تجربة ذات مستوى عالمي لمسافرينا عبر سلسلة من التجارب الفريدة للتسوق».

وأضاف قائلاً: «إن مطار حمد الدولي والسوق الحرة القطرية مستمرين بالتعاون والعمل مع شركاء العلامات التجارية لاستكشاف وتنفيذ مفاهيم البيع بالتجزئة المبتكرة في المطار، وتقديم المزيد من التجارب المميزة والعلامات التجارية المحلية والعالمية، مما يتيح لهم الفرصة لعرضها على أكثر من 35 مليون مسافر كل عام.

وقال السيد ثابت مصلح، نائب رئيس عمليات السوق الحرة القطرية: «خلال شهر ديسمبر، سنوفر لعملائنا قائمة خاصة من الأطباق المستوحاة من المطبخ القطري في هارودز تي روم احتفالًا باليوم الوطني. وسيكون بوسع المسافرين أيضاً الاستمتاع بالعديد من العروض والأنشطة والتسوق وتناول الطعام في جميع أنحاء المطار».

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X