👮‍♂️ Government

Closing Temporary Access at Mesaimeer Interchange

إغلاق المدخل المؤقت بتقاطع مسيمير

The Public Works Authority ‘Ashghal’ announces the closure of the temporary access at Mesaimeer Interchange, for the traffic heading from Doha Expressway and Rawdat Al khail Street towards Al Wakra and Al Weteyyat Interchange on Sabah Al Ahmad Corridor permanently, starting from Wednesday night, November 13th 2019.

This closure is designed in coordination with the General Directorate of Traffic to enable the works at Mesaimeer Interchange, where the traffic will be diverted to the next traffic light signals located under Mesaimeer Bridge on the Industrial Area Road.

Besides, as shown on the map below, the road users heading towards Sabah Al Ahmad Corridor can use the Industrial Area Road and then make a U-turn on the traffic light signals under Mesaimeer Bridge to reach their destination.

Commuters heading for Al Wakra can go left at the traffic light signals under Mesaimeer Bridge and then use Sabah Al Ahmad Corridor and finally take the right turn at Al Weteyyat Interchange to reach their destination.

On the other hand, road users going to Civil Defence, Lekhwaya, Qatar Meteorology and Qatar Sewage Treatment Center can use the light signal under Mesaimeer Bridge as well and U-turn to reach safely their destination.

Finally, Ashghal will use the appropriate signs to guide the road users on this closure, and advise them to follow the speed limit to maintain their safety.


تعلن هيئة الأشغال العامة “أشغال” عن إغلاق المدخل المؤقت بتقاطع مسيمير أمام الحركة المرورية القادمة من طريق الدوحة السريع وشارع روضة الخيل في اتجاه الوكرة وتقاطع الوطيات بمحور صباح الأحمد بشكل دائم اعتباراُ من مساء الأربعاء 13 نوفمبر 2019.

يأتي الإغلاق بالتنسيق مع الإدارة العامة للمرور لإتاحة المجال أمام استكمال أعمال تقاطع مسيمير، وسيتم تحويل الحركة المرورية إلى الإشارة الضوئية التالية أسفل جسر مسيمير بطريق المنطقة الصناعية.

وكما هو مبين بالخريطة أعلاه، يستطيع رواد الطريق المتجهون إلى محور صباح الأحمد مواصلة السير بطريق المنطقة الصناعية حتى الإشارة أسفل جسر مسيمير والالتفاف وصولاُ لمحور صباح الأحمد وإلى وجهتهم المطلوبة.

ويستطيع المتجهون إلى الوكرة الانعطاف يساراٌ عند الإشارة أسفل جسر مسيمير واستخدام محور صباح الأحمد ثم الانعطاف يميناُ عند تقاطع الوطيات، أما بالنسبة لرواد الطريق المتجهون إلى الدفاع المدني ولخويا والأرصاد الجوية ومحطة معالجة مياه الصرف الصحي يمكنهم الدوران إلى الخلف عند ذات الإشارة أسفل جسر مسيمير للوصول الى وجهتهم.

ستقوم هيئة الأشغال العامة بتركيب اللوحات الإرشادية لتنبيه مستخدمي الطريق بهذا التحويل، وتهيب بجميع مستخدمي الطريق الالتزام بحدود السرعة المسموحة عند 50 كيلومتر في الساعة واتباع اللوحات الإرشادية حفاظاً على سلامتهم.


Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X