💰 Business

Ooredoo launches ‘IoT Connect Single SIM’

«ooredoo» تطلق حل «SIM» الجديد لإنترنت الأشياء

Ooredoo launched yesterday a new Internet of Things (IoT)-enabled solution for Qatar’s organisations to manage their IoT device data usage, called ‘IoT Connect Single SIM’.

Ooredoo IoT Connect enables organisations to track and manage networked devices with an online portal, measure data consumption, and flag international roaming connections.

Now, with IoT Connect Single SIM, organisations can automatically set, monitor, and limit data allowances for individual IoT-connected devices, leading to full mobility cost control. In response to feedback from customers, IoT Connect Single SIM features real-time data usage dashboards and individualised reports, along with built-in rules for alerts, usage limits and compatibility with 5G.

Ooredoo expects strong interest from all industries. High-potential use cases include connected vehicle fleets, smart buildings and facilities management, digital payments with banking and finance, connected construction sites, smart defence and security, IT services, connected manufacturing, digital oilfields, smart malls, and connected utilities.

Yousuf Abdulla Al Kubaisi, Chief Operating Officer, Ooredoo Qatar, said: “Our IoT Connect Single SIM provides our business customers with simple and scalable industry-leading IoT solutions to manage their mobile connectivity. Organisations can start small with a few SIMs, then easily scale up as their business grows. Extending our IoT portfolio can enhance Qatar’s digital transformation and competitiveness, and enable new digital services.”

Ooredoo’s IoT Connect customers can receive ruggedised SIM cards for outdoor applications such as on oil rigs or in the desert. Organisations interested in signing up for IoT Connect can request a solution demonstration from Ooredoo or contact their Ooredoo account manager.

Business customers can leverage the Ooredoo Advantage, making Ooredoo “Best for Business”, thanks to its breadth and depth of talent, best fixed and mobile networks, broadest portfolio of ICT services and solutions, and trusted partner for 60 years.

أعلنت «ooredoo» عن إطلاق حل «IoT Connect Single SIM» الجديد لإنترنت الأشياء، بهدف مساعدة الشركات والمؤسسات في قطر على التحكّم في حجم استخدام أجهزة إنترنت الأشياء للبيانات. ويمكّن حل «IoT Connect» الشركات والمؤسسات من تتبّع جميع أجهزتها وإدارتها على الشبكة، وتتبّع المنتجات والأدوات عبر الإنترنت، وقياس استخدام البيانات، والتنبيه عند استخدام نظام التجوال. ومع حل «IoT Connect Single SIM»، يمكن الآن للشركات ضبط ومتابعة وتحديد رصيد بيانات الأجهزة الفردية المتصلة بتقنية إنترنت الأشياء تلقائياً؛ ما يؤدي إلى التحكّم الكامل في تكاليف التنقّل. واستجابة لملاحظات العملاء، تم تزويد حل «IoT Connect Single SIM» بلوحات معلومات تُظهر استخدام البيانات بشكل فوري، إضافة إلى توافر مزايا التقارير المخصّصة، وأنظمة استشعار مدمجة للتنبيهات، وإمكانية تحديد الاستخدام، إلى جانب توافقها مع تقنية «5G». وتتوقع «ooredoo» أن يلقى هذا الحل الجديد اهتماماً كبيراً من قِبل المؤسسات والشركات من مختلف المجالات في قطر، وذلك في ما يتعلق بإدارة الأسطول الذكي للمركبات، وإدارة المرافق والمباني الذكية، والدفع الرقمي مع الخدمات المصرفية والمالية، ومواقع البناء الذكية، والدفاع والأمن الذكي، وخدمات تكنولوجيا المعلومات، ومرافق التصنيع الذكية، وحقول النفط الرقمية، والمراكز التجارية الذكية، والمرافق المتصلة بالإنترنت.

وحول الحل الجديد، قال يوسف عبدالله الكبيسي رئيس العمليات في «ooredoo قطر»: «يوفّر «IoT Connect Single SIM» لعملائنا حلولاً رائدة لإنترنت الأشياء، تتميّز بالبساطة وقابلية الترقية، وتهدف إلى مساعدة المؤسسات على التحكّم في الاتصالات الجوالة. ويمكن للمؤسسات أن تبدأ تجربة هذا الحل من خلال استخدام عدد قليل من شرائح «SIM»، ثم التوسّع في الاستخدام بما يتناسب مع نمو أعمالها. ونحن في «ooredoo» نعتز بتوفير مجموعة من الحلول المختلفة في مجال تقنية إنترنت الأشياء. ومع زيادة حلولنا، سنسهم بلا شك في تعزيز التحوّل الرقمي والتنافسية في قطر وتقديم خدمات رقمية جديدة».

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X