💰 Business

al khaliji first among banks to move headquarters to Lusail

الخليجي الأول بين البنوك في نقل المقر إلى لوسيل

al khaliji has moved its headquarters to Lusail, thus becoming first among the banks to have its head office there. The move comes under al khaliji’s ambitious plans, its central operations now at the heart of Qatar’s vision for a sustainable, interconnected and smart future.

The new al khaliji tower headquarters is at 69, Al Add Al Sharqi Street in Lusail. It is among the first banks to be shifting their headquarters to Lusail with many governmental and private sector entities planning to follow suit in the future.

“It is not too ambitious to say that Lusail will play a central role Qatar’s transforming economic landscape, and more so under the Qatar National Vision 2030.

“As our role in this visionary transformation evolves, we are confident in that this move will unlock limitless growth for al khaliji’s next-generation promise in Qatar,” said Chairman of al khaliji Sheikh Hamad bin Faisal bin Thani al-Thani.

The vision for Lusail city was first conceptualised in 2005 and is today one of Qatar’s largest undertakings.

The smart, green sustainable city stretches across more than 38 sq km in one of the country’s most vital locations.

“Lusail will not only draw in droves of small and medium enterprises, visitors and residents, but equally, create a wealth of jobs in the real estate, hospitality, tourism and entertainment sectors, among others. For us, this makeup translates into ample opportunity for our group’s portfolio diversification and customer base growth,” said Fahad al-Khalifa, Group Chief Executive, al khaliji.

Lusail city is expected to be home to a population of over 450,000 – 200,000 residents and more than 80,000 visitors – four exclusive islands, and 19 residential, mixed-use, entertainment and commercial districts.

أعلن بنك الخليج التجاري (الخليجي) -بنك الجيل القادم في قطر- عن خطوة مهمة في إطار عملياته التشغيلية في قطر، حيث قامت المجموعة بنقل مقرها الرئيسي إلى لوسيل مدينة المستقبل في قطر.

وبهذه المناسبة، قال سعادة الشيخ حمد بن فيصل بن ثاني آل ثاني، رئيس مجلس إدارة «الخليجي»:

«إن عملاءنا ورؤيتنا لمستقبل قطر المشرق يشكّلون قوة الدفع الرئيسية لتطوّرنا ونمو استثماراتنا. واليوم، فإن هذه القوة تنطلق بتميّزنا نحو أفق جديد في إرث أمتنا: لوسيل، منارة التنمية المستدامة ونموذج التعدد الثقافي في قطر. ونحن لا نبالغ إذ نقول إن لوسيل ستؤدي دوراً محورياً في عملية تحوّل المشهد الاقتصادي في قطر، علاوة على مساهمتها بكل قوة وفعالية في إنجاز رؤية قطر الوطنية 2030. وبفضل تنامي دورنا في تحقيق هذا التحول، فإننا على ثقة بأن هذه الخطوة ستفتح الآفاق أمام نمو غير محدود يقود إلى وفاء «الخليجي» بوعده للجيل القادم في قطر. نشعر بحماس كبير للكشف عن الفرص المميّزة التي ستنعكس إيجاباً على عملياتنا وشركائنا في ضوء استعداد قطر لعام 2022 وما بعده».

التزام

ومن جانبه، قال السيد فهد آل خليفة الرئيس التنفيذي لمجموعة «الخليجي»: «تبدأ رحلتنا وتتطوّر من خلال التزامنا المستمر بتقديم أفضل الخدمات والمنتجات لعملائنا الحاليين والمستقبليين أينما كانوا. سنستمر في تعزيز عملياتنا، ورفع مستوى بنيتنا التحتية، وبناء رأس المال البشري والتكنولوجي؛ لتلبية احتياجات عملائنا المتطوّرة وتجاوزها، وتحقيق طموحات مساهمينا، والمشاركة الفعّالة في تسريع نمو القطاع المصرفي في قطر. إن الانتقال إلى قلب مدينة المستقبل القائمة على الاستدامة والتكنولوجيا في قطر، يمثّل إنجازاً تاريخياً وخطوة نوعية أخرى لـ (الخليجي)».

وأضاف: «ستستقطب مدينة لوسيل عديداً من الشركات الصغيرة والمتوسطة، الزائرين والمقيمين، فضلاً عن تقديمها طيفاً واسعاً من الوظائف في قطاعات العقارات، والضيافة، والسياحة والترفيه، وغيرها؛ مما سيفتح لنا آفاقاً جديدة نحو فرص مميّزة لتنويع محفظة مجموعتنا وتنمية قاعدة عملائنا».

يقع برج مقر «الخليجي» الجديد في 69 شارع العد الشرقي في مدينة لوسيل.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X