📚Education

WISE wins first place in the 2019 Digital Leaders Award

«وايز» يفوز بالمركز الأول في جائزة قادة العصر الرقمي لسنة 2019

WISE Accelerator initiative alumni changing future of personalised knowledge

Doha: A World Innovation Summit for Education (WISE) Accelerator programme alumni ‘Obrizum’ has won first place in the Artificial Intelligence (AI) Innovation of the Year category of the Digital Leaders DL100 list.

Digital Leaders is a nationwide programme for promoting effective, long-term digital transformation across government, industry, and charities. Formally known as CamBioScience Ltd., the UK-based technology company ‘Obrizum’ is a cloud-based adaptive eLearning platform. Powered by deep proprietary AI technology, it allows organisations to automatically create, deliver, and monitor adaptive online learning and development programmes on a global scale.

Stavros Yiannouka, CEO, WISE, said,“The world is facing the biggest need and demand for learning and development, with demand for students increasing and employee expectations shifting. The potential to collect and use relevant data in the EdTech space has yet to be fully realised. “We at WISE believe that the Obrizum team is helping the global education community harness the power of AI to provide adaptive learning inside and outside the classroom.”

Dr Chibeza Agley, CEO Obrizum, said: “With ‘Obrizum’ you can create, deliver, and monitor cloud-based education and training programmes faster than ever before, in a way that is personalised to the learner in real time, and measure a clear return on learning.”

أعلن مؤتمر القمة العالمي للابتكار في التعليم «وايز» -إحدى مبادرات مؤسسة قطر- عن فوز أحد خريجي برنامج «وايز لتسريع التطوير»، وهي منصة «أوبريزوم» (®OBRIZUM)، بالمركز الأول في جائزة قادة العصر الرقمي لسنة 2019 عن فئة الابتكار في الذكاء الاصطناعي، لتدخل بذلك نادي المائة الأكثر تأثيراً. وبرنامج «قادة العصر الرقمي» عبارة عن برنامج وطني يهدف إلى تشجيع وتعزيز التحول الرقمي الفعال طويل الأمد في مختلف مستويات الحكومة وقطاع الصناعة والمؤسسات الخيرية. تعمل «أوبريزوم» من المملكة المتحدة، وهي عبارة عن منصة سحابية تكيفيّة للتعليم الإلكتروني، تعمل بواسطة تكنولوجيات الذكاء الاصطناعي المشمولة بحقوق الملكية، ما يسمح للمؤسسات المختلفة بإنشاء وتقديم ومراقبة برامج تكيفيّة للتعلم والتطوير الإلكتروني على نطاق عالمي. وقال ستافروس يانوكا، الرئيس التنفيذي لـ «وايز»: «يشهد عالمنا اليوم أعلى معدلات الطلب على التعليم والتطوير؛ إذ تزداد الحاجة إلى أعداد أكبر من الطلاب وتتحول التوقعات لدى الموظفين، كما أن ممارسة جمع البيانات والمعلومات ذات الصلة وتوظيفها في ميدان تكنولوجيات التعليم لم تحقق كامل قدراتها بعد». وأضاف يانوكا: «نعتقد في (وايز) أن فريق منصة (أوبريزوم) يساعد مجتمع التعليم العالمي في تسخير قوة الذكاء الاصطناعي لتوفير تعليم تكيّفي داخل قاعات الدراسة وخارجها». وفي هذا الإطار، يقول الدكتور تشيبزا آجلي، الرئيس التنفيذي لمنصة «أوبريزوم»: «مع أوبريزوم بات بمقدورك إنشاء وتقديم ومراقبة برامج التعليم والتدريب السحابية، ليس فقط أسرع من أي وقت مضى، وإنما بطريقة شخصية تلبّي احتياجات المتعلم وتراعي قدراته بصورة آنية، وتقيس العائد على التعلّم وفق معايير واضحة». وافتتح مؤتمر القمة العالمي للابتكار في التعليم (وايز) -وهو إحدى المبادرات الدولية التي أطلقتها مؤسسة قطر- الباب لتقديم طلبات الانضمام لبرنامج «وايز» لتسريع التطوير في دورته الجديدة 2019-2020 في أبريل الماضي، ويهدف البرنامج إلى تسريع التطوير بدعم وتنمية المبادرات التعليمية المبتكرة التي تمتاز بقابلية عالية لتوسيع نطاق نشاطها والتأثير الإيجابي في هذا المجال.

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X