👮‍♂️ Government

QFFD to participate in forum on sustainable development

صندوق قطر للتنمية يشارك في منتدى التنمية المستدامة

A high-level delegation from the Qatar Fund for Development (QFFD) led by its director-general, Khalifa bin Jassim al-Kuwari, will participate in the High-level Political Forum on Sustainable Development, which will be held from July 9 to 19 at the United Nations Headquarters in New York.

Cognisant of the importance of human development, QFFD supports projects and activities that address the priority issues of education, health and economic empowerment, in line with the following Sustainable Development Goals (SDGs):

Goal 3: Ensuring healthy lives and well-being for all; Goal 4: Ensuring fair and inclusive education for all and enhancing lifelong learning for all”; and Goal 8: Promoting sustained, inclusive and sustainable economic growth and keeping full and productive employment and decent work for all.

Under the theme ‘Empowering people and ensuring inclusiveness and equality’, the forum will review a set of SDGs: Goal 4: Quality education; Goal 8: Decent work and economic growth; Goal 10: Reduced inequalities; Goal 13: Climate action; Goal 16: Peace, justice, strong institutions; and Goal 17: Partnerships for the goals.

The delegation will also attend several high-level side events on the sidelines of the forum and hold meetings with United Nations agencies, non-government institutions, international development and humanitarian organisations and multi-partner institutions, to discuss collaboration opportunities for achieving the Sustainable Development Goals.

يشارك وفد رفيع المستوى من صندوق قطر للتنمية برئاسة سعادة السيد خليفة بن جاسم الكواري، المدير العام للصندوق في المنتدى السياسي رفيع المستوى حول التنمية المستدامة، حيث سيقام المنتدى خلال الفترة الممتدة من 9 إلى 19 يوليو بمقر الأمم المتحدة في نيويورك، ويشارك الصندوق بالحدث الأممي انطلاقاً من إيمانه بأهمية التنمية البشرية في قطاعات التعليم والصحة والتمكين الاقتصادي، التي يركز الصندوق عليها من خلال مشاريعه ونشاطاته، والتي تنسجم مع أهداف التنمية المستدامة وهي ضمان تمتّع الجميع بأنماط عيش صحية وبالرفاهية في جميع الأعمار، وضمان التعليم الجيد المنصف والشامل للجميع وتعزيز فرص التعلّم مدى الحياة للجميع”، و”تعزيز النمو الاقتصادي المطرد والشامل للجميع والمستدام، والعمالة الكاملة والمنتجة، وتوفير العمل اللائق للجميع.”

الجدير بالذكر أن شعار المنتدى هذا العام هو “تمكين الأفراد وضمان الشمولية والمساواة”، وسيركز المنتدى على أهداف التنمية المستدامة، وهي التعليم الجيد والعمل اللائق ونمو الاقتصاد والحد من أوجه عدم المساواة والعمل المناخي والسلام والعدل والمؤسسات القوية وعقد الشراكات لتحقيق الأهداف. وسيشارك الوفد في عدة فعاليات رفيعة المستوى على هامش المنتدى، وسيجتمع أيضا مع وكالات الأمم المتحدة والمؤسسات غير الحكومية والمنظمات التنموية والإنسانية الدولية والمؤسسات متعددة الشراكات لبحث أوجه التعاون في سبيل تحقيق أهداف التنمية المستدامة.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X