📚Education

Qatar University accepts 4,500 students for fall 2019

جامعة قطر: قبول 4500 طالب وطالبة في «خريف 2019»

QNA/Doha

Qatar University (QU) announced Tuesday the accepted students for the 2019 fall semester, indicating the acceptance of all Qatari students who submitted and met the accepted admission criteria at the university.

QU said that the total number of students admitted to the 2019 fall semester reached about 4,500 students for bachelor’s degrees, wishing all accepted students success in their university life and acquire the knowledge to contribute to the service of their community and their country.

The Admissions Department explained in a statement that all accepted Qatari applicants who met the admission requirements were admitted to Qatar University, noting that applications for admission varied to include new students, transferred students and applicants targeting a second bachelor’s degree.

The QU said that orientation for new students will begin from August 18-21 for girls and August 22-24 for boys.

The statement explained that orientation targets new and transferred students and doesn’t include any other categories of admissions such as visiting students, second bachelor’s degree students or those on study courses.

أعلنت إدارة القبول في جامعة قطر، أمس، قرارات قبول الطلبة للفصل الدراسي خريف 2019، وأكدت قبول جميع الطلبة القطريين الذين تقدّموا وحققوا معايير القبول.

وبلغ عدد الطلبة المقبولين لهذا الفصل حوالي 4500 طالب وطالبة لمرحلة البكالوريوس.

وهنّأت الجامعة جميع الطلبة المقبولين الذين حققوا متطلبات القبول والنسب المطلوبة للقبول في كليات الجامعة، متمنية لهم التوفيق والنجاح في حياتهم الجامعية، ومواصلة اكتسابهم للعلم والمعرفة للمساهمة في خدمة مجتمعهم ووطنهم.

وأوضحت الجامعة أنه تم قبول جميع المتقدمين القطريين المحققين لشروط القبول، التي تنوعت لتشمل الطلبة الجدد والطلبة المحوّلين إليها والمتقدمين لدراسة البكالوريوس الثانية.

وقد تم إبلاغ الطلبة بقرار القبول إلكترونياً عن طريق صفحة القبول الخاصة بهم.

كما أعلنت الجامعة استعدادها للقاء التعريفي خريف 2019 الذي يستهدف فئتي الطلبة الجدد والطلبة المحوّلين من جامعات أخرى ولا يشمل أي فئات أخرى مثل الطلبة الزائرين -بكالوريوس ثانية- دراسة المقررات- في الفصل الدراسي خريف 2019.

ويُعدّ اللقاء التعريفي لقاء فصلياً، ويتعين على الطلبة حضوره بشكل إلزامي؛ لاستكمال إجراءات القبول وتسجيل المقررات من خلال المرشد الأكاديمي الخاص به. ويهدف اللقاء إلى تعريف الطلبة الجدد بالبيئة الجامعية واللوائح المنظمة لمختلف الكليات والأقسام والخدمات المقدمة للطلبة خلال مسيرتهم الأكاديمية في الجامعة.

وحدّدت جامعة قطر موعد بدء اللقاء التعريفي للطلبة الجدد المنضمين إلى الجامعة في الفصل الدراسي المقبل خريف 2019، حيث يبدأ للبنات من 18-21 أغسطس المقبل، بينما يبدأ للبنين يومي 22 و24 أغسطس المقبل.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X