💰 Business

Qatar Insurance wins ‘Best Digital Transformation in Insurance Award’

«قطر للتأمين» تفوز بجائزة «أفضل تحوّل رقمي في مجال التأمين»

Qatar Insurance has been conferred the ‘Best Digital Transformation in Insurance Award’ at the inaugural edition of the Enterprise Transformation Summit recently held in Doha.

The summit recognised enterprises that demonstrated massive shift in operations as a result of embracing digital transformation.

QIC Group was awarded for its advanced digital capabilities, implementing best-in-class digital technologies in the retail and medical insurance space, thus creating a highly-sophisticated and interactive digitised platform for its full suite of online insurance products and services. Not only did this lead to enhanced customer engagement, but it also facilitated increasing overall responsiveness, efficiency, and speed.

QIC Insured, the personal insurance division uses its highly-digitised online portal www.qic-insured.com for selling insurance products, namely, car, home, travel, Personal Accident Benefit Insurance (PAB), and claims services.

The digitised platform facilitates interconnectedness with several homegrown tools, such as Customer Relationship Management (CRM) software that has completely transformed QIC Insured’s online offering and enriched overall customer experience.

www.qlm-online.com, QIC’s homegrown core medical insurance software facilitates Group Medical Insurance business for QIC’s Health and Life entity, QLM Life & Medical Insurance Co.

Hospitals and clinics that fall under QLM Life & Medical Insurance Co provider network submit e-claims and prior authorisations to QLM electronically through the online portal. This development has indeed improved efficiencies and reduced time lags significantly.

Commenting on the new accomplishment, senior deputy Group president & CEO of QIC Group, Ali S al-Fadala, said: “QIC is honoured to receive this prestigious award, which highlights the group’s in-house expertise at managing its digital platform and digitised processes.”

Acknowledging the IT department’s efforts, he added: “The award inspires us to continue to excel in the digital space to come up with more innovative digitised solutions that ensure complete customer satisfaction and sustainable returns for our stakeholders.”

أعلنت شركة قطر للتأمين -أكبر شركة تأمين في منطقة الشرق الأوسط وشمال إفريقيا- عن حصولها على جائزة «أفضل تحول رقمي في مجال التأمين» في النسخة الافتتاحية لقمة التحول المؤسسي، التي عُقدت مؤخراً في الدوحة؛ حيث جرى خلال القمة تكريم المؤسسات التي أظهرت تحولاً هائلاً في العمليات نتيجة لاستخدام التحول الرقمي.

وحصلت «قطر للتأمين» على الجائزة لإمكانياتها الرقمية المتقدمة؛ حيث قامت بتنفيذ أفضل التقنيات الرقمية في عمليات البيع بالتجزئة والتأمين الطبي، مما أدى إلى إنشاء منصة رقمية واسعه للغاية، حيث حققت شركة قطر للتأمين نجاحاً كبيراً من خلال تبنّي التحول الرقمي ودمج تشغيل الأنظمة أتوماتيكياً في عملياتها للتبسيط من أجل راحة العملاء.

كما تعتبر قطر للتأمين التحول الرقمي محركاً رئيسياً في تعزيز منتجاتها وخدماتها عبر الإنترنت، لم يؤدِّ هذا فقط إلى تعزيز مشاركة العملاء، ولكنه سهّل أيضاً زيادة الاستجابة الكلية والكفاءة والسرعة، وذلك لتوفير أفضل الخدمات لجميع العملاء.

وتعليقاً على هذا الإنجاز الجديد، صرّح السيد علي صالح الفضالة، نائب أول الرئيس والرئيس التنفيذي لمجموعة قطر للتأمين، قائلاً: «يشرفنا أن نحصل على هذه الجائزة المرموقة، والتي تسلط الضوء على خبرة المجموعة الداخلية في إدارة نظامها الرقمي وعملياتها الرقمية، كما يأتي ذلك اعترافاً بجهود قسم تقنية المعلومات لدى قطر للتأمين».

وأضاف الفضالة قائلاً: «إن الجائزة تلهمنا لمواصلة التفوق في

المجال الرقمي للتوصل إلى حلول رقمية أكثر ابتكاراً تضمن رضا العملاء التام؛ حيث تعمل الشركة باستمرار على تطوير أنظمتها وتطبيق أفضل المعايير التكنولوجية، وذلك بهدف التسهيل على العملاء».

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format