👮‍♂️ Government

Amiri Air Force participates in NATO anniversary celebrations

«الجوية الأميرية» تشارك في الاحتفال بذكرى تأسيس «الناتو»

QNA
London: The Amiri Air Force participated in the 70th anniversary celebrations of the establishment of the North Atlantic Treaty Organization (NATO), which was held at the Fairford Air Base in the United Kingdom, under the motto “Air and Space: Inspiring the next generation air forces”.

The ceremony, which was held on the sidelines of events at the end of the Royal Airshow, was attended by about 245 aircraft and fighter jets from NATO member states and friendly and allied countries including the State of Qatar.

The Amiri Air Force participated with its strategic transport aircraft, which evoked considerable interest among the visitors. The ceremony was attended by a number of senior officials of the NATO, senior commanders officers representatives of participating countries, and a number of senior representatives of defense and air defense companies.

The Amiri Air Force had participated in the Royal Airshow with strategic transport aircraft C17/Globe Master and C-130/J-30 Super Hercules, and the participating Qatari peace-keeping aircraft won the first position of the best aircraft.

The Airshow was held in the context of the Royal Navy International Air Day (RNAS), in which the participating countries presented their air capabilities and live airshows by aircraft and fighter jets.

شاركت القوات الجوية الأميرية في حفل الذكرى السنوية السبعين لتأسيس حلف شمال الأطلسي «الناتو»، الذي أقيم في قاعدة فيرفورد الجوية بالمملكة المتحدة، تحت شعار «إلهام الجيل القادم من سلاح الجو». واشتمل الحفل، الذي أقيم على هامش فعاليات ختام معرض الطيران الملكي، على عروض ثابتة وعروض جوية لـ 245 طائرة ومقاتلة حربية تمثّل الدول الأعضاء في الحلف، إضافة لدول صديقة وحليفة مشاركة، من ضمنها دولة قطر.

وشاركت القوات الجوية الأميرية بطائرات النقل الاستراتيجي التي وضعت بصمة لافتة جذبت الأنظار خلال الحفل الذي حضره عدد من كبار المسؤولين بالحلف، وكبار القادة الضباط ممثلي الدول المشاركة، وعدد من كبار ممثلي شركات الصناعات الدفاعية والجوية.

وكانت القوات الجوية الأميرية قد شاركت في معرض الطيران الملكي بطائرات النقل الاستراتيجي «C17 جلوب ماستر» و»C-130»، و»J-30 السوبر هيركوليز». وحصدت طائرات حفظ السلام القطرية المشاركة المركز الأول لأفضل طائرة ثابتة.

يُشار إلى أن هذا المعرض أقيم في إطار الاحتفال باليوم الجوي الملكي البحري الدولي «RNAS»، واستعرضت فيه الدول المشاركة قدراتها الجوية، إلى جانب تقديم عروض جوية حية وأرضية ثابتة للطائرات والمقاتلات.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X