📚Education

Registration of Qatari students in public schools begins today

اليوم تسجيل الطلاب القطريين بالمدارس الحكومية

Doha: The Ministry of Education and Higher Education has announced the opening of registration for new Qatari students in government schools. From today, new Qatari students will be allowed to register only through schools, regardless of their geographical area, according to government admission and registration policy.

The registration will continue for two days, June 12 and 13. While the new Qatari students will be transferred through the school for the next two days regardless of their geographical area.

The Ministry of Education and Higher Education has announced the minimum age for admission to kindergarten, pre-school and first grade for Qatari students, citizens of GCC countries and children of Qatari mothers.

The Ministry has identified the documents required for registration, including those for students transferred from private schools to public schools and students from outside Qatar. The Ministry asked those who would like to get more information, about the registration, age of acceptance and documents required, to visit the ministry’s official website.

الدوحة – قنا

يبدأ اليوم /الأربعاء/ فتح باب التسجيل للطلبة القطريين المستجدين فقط عن طريق المدرسة، وذلك دون النظر الى النطاق الجغرافي، وفقاً لسياسة القبول والتسجيل بالمدارس الحكومية ويستمر لمدة يومين، فيما يبدأ يوم الأحد المقبل ولمدة يومين نقل الطلبة القطريين المستجدين عن طريق المدرسة، دون النظر أيضا إلى النطاق الجغرافي .

وقد أعلنت وزارة التعليم والتعليم العالي الحد الأدنى لسن القبول في الروضة والتمهيدي والصف الأول، بحيث يمكن لأولياء الأمور القطريين وأبناء مواطني دول مجلس التعاون لدول الخليج العربية وأبناء القطريات التسجيل في الروضة للمواليد حتى تاريخ 31 / 12 / 2015، وفي الصف التمهيدي للمواليد حتى تاريخ 31 / 12 / 2014 .

ويسمح للقطريين وأبناء مواطني دول مجلس التعاون وأبناء القطريات التسجيل في الصف الأول للمواليد حتى تاريخ 31 / 12 / 2013 ، وبالنسبة للجنسيات الأخرى حتى تاريخ 30 / 9 / 2013 .

وقد حددت الوزارة المستندات المطلوبة للتسجيل، بما في ذلك تلك التي تعنى بالطلاب المحولين من المدارس الخاصة إلى المدارس الحكومية والطلاب القادمين من خارج دولة قطر، وأهابت بمن يرغب في مزيد من المعلومات حول فئات التسجيل وسن القبول والوثائق المطلوبة مراجعة موقعها www.edu.gov.qa ،أو الاتصال على الخط الساخن: 155 أو هاتف رقم 44045599 .

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X