📚Education

Sheikha Hind attends Awsaj Academy’s graduation event

الشيخة هند تحضر حفل تخريج طلاب أكاديمية العوسج

Doha: H E Sheikha Hind bint Hamad Al Thani, Vice-Chairperson and CEO of Qatar Foundation (QF), yesterday attended the 14th graduation ceremony of Awsaj Academy, part of QF’s Pre-University Education (PUE).

In the biggest graduating class to date, 47 students were honoured in the ceremony that took place at the Awsaj Academy auditorium in Education City, bringing the total number of graduates up to 206 since its establishment.

Additional attendees included Buthaina A Al Nuaimi, President of PUE, QF; members of PUE management and the board of governors; distinguished guests; parents; staff; faculty members; and other members of the QF community.

Al Nuaimi, as the keynote speaker, encouraged students to invest the knowledge they acquired during their time at Awsaj Academy to contribute to the vision of Qatar, while forging a path for themselves in their careers:

“Remember that the journey of learning does not end with receiving a certificate or a degree. You should continue to pursue knowledge and acquire skills at various levels, and in different fields, throughout your life. It is necessary that you benefit from what you have learned during your time at Awsaj Academy, not only to build your futures, but also as citizens who seek to secure a bright future for the coming generations.”

Fahad Al Subaiey, Chairman of Awsaj Academy Board of Governors; Mark Hughes, Director, Awsaj Academy; and William Vue, Principal, High School, awarded the diplomas and the students.

حضرت سعادة الشيخة هند بنت حمد آل ثاني، نائب رئيس مجلس الإدارة والرئيس التنفيذي لمؤسسة قطر، أمس، حفل تخريج الدفعة الرابعة عشرة لأكاديمية العوسج، إحدى مدارس مؤسسة قطر العاملة تحت مظلة التعليم قبل الجامعي بمؤسسة قطر.

كرمت الأكاديمية 47 طالباً وطالبة من الخريجين خلال حفل رسمي أقيم على مسرح الأكاديمية بالمدينة التعليمية، مما رفع العدد الكلي للخريجين إلى 206 خريجين وخريجات، منذ إنشاء الأكاديمية.

كما حضرت الحفل السيدة بثينة النعيمي، رئيس التعليم ما قبل الجامعي بمؤسسة قطر، كضيفة شرف ومتحدّثة رئيسية، وذلك بالإضافة إلى عدد من قيادات المؤسسة في قطاع التعليم ما قبل الجامعي، وأعضاء مجلس أمناء أكاديمية العوسج، وأعضاء هيئة التدريس والإداريين بأكاديمية العوسج وأولياء الأمور، وحثت النعيمي الخريجين على استثمار العلوم المكتسبة خلال فترات الدراسة ليس فقط من أجل تطوير الذات فحسب بل للمساهمة أيضاً في تحقيق رؤية قطر لأبنائها.

وقام كل من السيد فهد السبيعي رئيس مجلس إدارة الأكاديمية، والسيد مارك هيوز مدير الأكاديمية، والسيد وليم فو مدير المرحلة الثانوية، بتسليم الشهادات والهدايا التذكارية لخريجي دفعة 2019.

وتوجه السيد مارك هيوز مدير الأكاديمية، بالتهنئة إلى جميع الخريجين على هذا الإنجاز الكبير، مشجعاً الطلاب على مواجهة التحدي التالي في الحياة بشجاعة، قائًلاً: «تتسم مثل هذه اللحظات الانتقالية الفارقة في حياتنا بالثراء الشديد».

وقال السيد وليم فو: «لم يكن الطريق ممهداً لكم، ولكنكم بالمثابرة تعلمتم الاستفادة من الفرص والتغلب على التحديات، ومستعدين الآن لما ينتظركم في المستقبل».

ونال الطالب سفيان خان المركز الأول على الدفعة الرابعة عشرة من خريجي أكاديمية العوسج، في حين حصل كل من الطالب غانم الشعبي، والطالبة أريج الكعبي، على ثاني أعلى معدل درجات في الدفعة.

وقالت الطالبة أريج: «بالأمس، كنا جميعاً طلاباً، واليوم نحن رواد المستقبل، فبعضنا سوف ينضم إلى الجيش، أو سيدرس ليكون مهندساً، أو مصمماً، أو من رواد الأعمال، أو مهن أخرى متنوعة، وأنا فخورة جداً بما أنجزناه جميعاً».

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X