📚Education

Erdogan honours contestant from Qatar in Quran contest

أردوغان يكرم المتسابق القطري في مسابقة القرآن

Doha: Qatar secured third place in the Turkey International Competition for memorising, explaining and reciting the holy Quran, in which the Ministry of Awqaf and Islamic Affairs represented the country.

Ali Abdul Rashid Sufi contested from Qatar in the category of memorising the entire holy Quran. The award ceremony was attended by Turkish President Recep Tayyip Erdogan, who honoured the winners of the competition including the Qatari contestant, in the presence of the Vice President of the Republic of Turkey and a large number of Islamic scholars and ministers.

The contestant Ali Abdul Rahid Sufi had previously won a number of prizes in various competitions of the Holy Quran held international and local levels. Ministry of Awqaf and Islamic Affairs participated in a number of international competitions of the Holy Quran and secured high ranking. The Ministry attaches great importance towards holy Quran and prepared citizens well by providing the appropriate atmosphere for competition in these international forums.

For his part, Malallah Abdulrahman Al Jaber, Director of the Department of Da’wah and Religious Guidance, praised the contestant Ali Abdul Rashid Sufi for winning the third place among over 89 contestants from 55 countries of Islamic world.

The contestant Ali Abdul Rashid Sufi thanks to the Ministry of Awqaf and Islamic Affairs for its efforts in preparing the students of the Holy Quran, especially those participating in international competitions of Qatari youth. He stressed that the great efforts exerted by the ministry are in the interest of the learners of holy Quran.

حققت دولة قطر المركز الثالث في مسابقة تركيا الدولية لحفظ القرآن الكريم وتفسيره وتجويده، التي شاركت فيها وزارة الأوقاف والشؤون الإسلامية ممثلة لدولة قطر، حيث مثّل الدولة فيها المتسابق علي عبدالرشيد صوفي في فئة حفظ القرآن الكريم كاملاً. حضر حفل التكريم فخامة الرئيس رجب طيب أردوغان رئيس الجمهورية التركية، الذي قام بتكريم الفائزين بالمراكز الأولى ومن بينهم المتسابق القطري، بحضور نائب رئيس الجمهورية التركية وعدد كبير من السادة العلماء والوزراء.

تجدر الإشارة إلى أن المتسابق علي عبدالرشيد صوفي حصل من قبل على عدد من الجوائز في مسابقات مختلفة للقرآن الكريم دولية ومحلية، بالإضافة إلى العديد من المشاركات المتميّزة في مسابقات أخرى، حيث تحرص وزارة الأوقاف والشؤون الإسلامية على المشاركة في المسابقات الدولية للقرآن الكريم، وتحقق دائماً مراكز متقدمة فيها؛ لما توليه الوزارة من اهتمام بالغ بحفظة كتاب الله من المواطنين وإعدادهم بشكل جيد وتوفير الأجواء المناسبة للمنافسة في هذه المحافل الدولية.

من جهته، أشاد السيد مال الله عبدالرحمن الجابر -مدير إدارة الدعوة والإرشاد الديني- بالمتسابق علي عبدالرشيد الفائز بالمركز الثالث بامتياز من بين ما يزيد على 89 متسابقاً من 55 دولة مشاركة على مستوى دول العالم الإسلامي، منوهاً في الوقت نفسه باهتمام الدولة ورعايتها شباب قطر من أهل القرآن.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X