😎 LifeStyle

Katara to host Palestine Cultural Festival

كتارا تحتضن “فلسطين في قطر”

Doha: The Cultural Village Foundation – Katara has announced it will host the Palestine Cultural Festival under the theme “Palestine in Qatar” from April 4 to 13 at Katara premises.

The announcement was made during a press conference attended by Abdelrahman Al Sayyed, Deputy General Manager of Katara; Munir Ghannam, Ambassador of Palestine to Qatar, Manar Al Muraikhi, Director of Public Relations at Ooredoo; Marco Saxer, General Manager of Warwick Doha hotel and Ammar Anabtawi, CEO of FinalVision Company.

In his speech, Al Sayyed said that hosting this important cultural event reflects Katara’s commitment towards the brotherly Palestinian people and raising awareness on their culture and heritage. “This festival comes in pursuit of the many efforts by Katara to host different Palestinian cultural events successfully in the past years,” he explained.

Ambassador Ghannam praised Qatar’s support to the Palestinian people in many ways and in different fields and Katara’s big contribution in showcasing Palestinian heritage to people and preserving it through raising awareness and dedicating an annual festival for this cause.

Al Muraikhi said that they are sponsoring the festival which they see as an important event that revives the Palestinian culture in the minds of people, and Katara is a good venue that provides an environment to showcase the cause and culture of beloved Palestine, stressing that this is an essential strategy of Ooredoo and part of its corporate social responsibility.

أعلنت المؤسسة العامة للحي الثقافي كتارا في مؤتمر صحفي أمس احتضانها لمهرجان فلسطين الثقافي تحت شعار “فلسطين في قطر”، وذلك بحضور كل من السيد أحمد عبد الرحمن السيد نائب المدير العام لشؤون العمليات في المؤسسة وسعادة السيد منير غنام السفير الفلسطيني في قطر والسيدة منار خليفة المريخي مدير إدارة العلاقات العامة والاتصالات في شركة اوريدو والسيد ماركو ساكسر المدير العام لفندق ويرويك الدوحة والمهندس عمار عنتباوي الرئيس التنفيذي لشركة فاينل فيجن.

وقال أحمد السيد إنّ المهرجان يترجم حرص كتارا في التعريف بثقافة الشعب الفلسطيني وتراثه العريق وحضارته الأصيلة، انطلاقاً من واجبها الأخلاقي ودورها الوطني ومسؤوليتها تجاه أهلنا وإخوتنا وأشقائنا الأعزاء في فلسطين الحبيبة، فالثقافة الفلسطينية تشكل سلاحاً من أسلحة النضال على الجبهة الفكرية والثقافية.

وأشار إلى أنّ احتضان كتارا للمهرجان يهدف إلى الحفاظ على الهوية الثقافية الفلسطينية، باعتبارها نافذة مهمة لتعريف العالم بالثقافة والتراث الفلسطيني، ويعرّف الجمهور بعطاء وإبداع الشعب الفلسطيني الأصيل، مثلما يعزز التواصل المعرفي بين مختلف الشعوب.

وثمن سعادة السيد منير غنام عمق الروابط بين قطر وفلسطين. وأشاد بالدعم القطري للموقف الفلسطيني على جميع الاصعده مثنيا على ما تقدمه كتارا من مساعٍ لدعم واحتضان فعاليات ثقافية فلسطينية بشكل سنوي بما يساهم في التعريف بالتراث والثقافة الفلسطينية. وقال إن كتارا بما تمتلكه من مكانة اقليمية و دولية و محلية كانت سباقة وحريصة على احتضان فعاليات فلسطينية والتي تعتبر شكلا من اشكال المقاومة.

ومن جانبها قالت السيدة منار خليفة المريخي إن اوريدو هي الراعي الرسمي للمهرجان وهي تحرص دوما على تقديم الرعاية لهذا الحدث الثقافي المهم، بما يسهم في احياء التراث الفلسطيني وتعريف افراد المجتمع في قطر بالعادات والتقاليد والفنون والموروث الفلسطيني.

وبدوره، أكد المهندس عمار عنتباوي ان المهرجان يتضمن فعاليات مستحدثة مثل الطفل الفلسطيني القادم من غزة، وسيقدم فقرات غنائية، وموسيقار فلسطيني روسي سيقدم توليفة بين الشعر والموسيقى الفلسطينية.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X