👮‍♂️ Government

Al Adeid exercise concludes

ختام التمرين التعبوي «العضيد»

Under the patronage of HE the Deputy Prime Minister and Minister of State for Defence Affairs Dr Khalid bin Mohammed al-Attiyah and in the presence of Chief of Staff of the Qatar Armed Forces HE Lt-General (Pilot) Ghanem bin Shaheen al-Ghanem, the Amiri Land Forces concluded the Al Adeid 2019 exercise in Al Galayel.

The conclusion of the exercise was participated by all commands and branches of the Amiri Land Forces, other units of the armed forces and forces from other countries.

Major General Jassim bin Attiyah carried out the second phase of the exercise in Kuwait, with the participation of Kuwait 35th Shahid (Martyr) Armored Brigade and US mechanised infantry brigade. The final phase was joined by Turkish mechanised infantry company, joint infantry company between the Qatar Armed Forces and the Mongolian Armed Forces.

Head of the exercise Colonel Ali Haseen al-Khayarin said Al Adeid 2019 exercise is comprised of seven phases and aims to train commanders on planning, blocking intrusion and preventing infiltrations.

It aims to provide training on assessing the situation in different units, preparing reports and plans, providing briefing, managing meetings and training on leadership, communications and intelligence, mobility and logistics operations. It also trained on preventing infiltrations, organising and circulating operational, intelligence and administrative reports and coordinating different leaderships. (QNA)

تحت رعاية سعادة الدكتور خالد بن محمد العطية نائب رئيس مجلس الوزراء وزير الدولة لشؤون الدفاع، وبحضور سعادة الفريق الركن (طيار) غانم بن شاهين الغانم رئيس أركان القوات المسلحة القطرية، اختتمت القوات البرية الأميرية القطرية تنفيذ التمرين التعبوي «العضيد 2019» في منطقة القلايل.

وذلك بمشاركة جميع قيادات وأفرع القوات البرية الأميرية، ووحدات أخرى من القوات المسلحة القطرية، بالإضافة إلى قوات من بعض الدول الشقيقة والصديقة، حيث نفذ لواء جاسم بن محمد المرحلة الثانية من التمرين بأرض دولة الكويت الشقيقة، وبمشاركة لواء الشهيد 35 الكويتي، ولواء مشاة آلي أميركي، وشارك بالمرحلة الأخيرة سرية مشاة آلية تركية، وسرية مشاة مشتركة بين القوات المسلحة القطرية والقوات المسلحة المنغولية.

وبدأ اليوم الختامي بإيجاز مقدم من قائد لواء جاسم بن محمد وقائد القوات البرية الممرن العميد الركن شايق مسفر الهاجري لرؤساء الوفود عن طبيعة التمرين وأهدافه.

وذكر العقيد الركن علي حصين الخيارين، مدير التمرين، أن تمرين «العضيد 2019» والمكون من سبع مراحل، يهدف إلى تدريب القادة وهيئة الركن على التخطيط والإسناد، وصد عمليات الاختراق، ومنع عمليات التسلل، بالإضافة إلى التدريب على أعمال الأركان المختلفة من تقدير الموقف، وإعداد التقارير والخطط، وتقديم الإيجازات، وإدارة الاجتماعات، والتدريب على ممارسة القيادة، والاتصالات، والاستخبارات، وعمليات التنقل والإمداد ، وتدريب هيئة الركن على تنظيم وتداول التقارير العملياتية والاستخباراتية والإدارية، والتنسيق بين القيادات المختلفة.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X