👮‍♂️ Government

Temporary Diversion on Part of Al Gharrafa Interchange Roundabout

تحويل مروري مؤقت على جزء من دوار تقاطع الغرافة

The Public Works Authority ‘Ashghal’ announces a temporary diversion on part of Al Gharrafa Interchange Roundabout (known as Immigration Roundabout) in two phases, starting on Thursday 14 of March 2019 in coordination the General Directorate of Traffic. The diversion aims to allow the installation of a new signal-controlled intersection at Al Gharrafa Roundabout, which will contribute to enhancing traffic movement and increase intersection capacity, as shown in the attached map.

Diversion 1

During this period, Al Gharrafa Interchange Roundabout will be closed to traffic coming from Al Luqta Street towards 22 February Street and Khalifa Street from 14 March to 24 March 2019. Traffic coming from Al Luqta Street and wishing to turn right onto 22 February Street and Al Amir Street, are advised to use the new temporary exit through Souk Al Ali. Those wishing to reach Khalifa Street should use Al Gharrafa Interchange underpass. Drivers heading to Al Shamal Road via the roundabout are advised to make a right turn through the temporary exit on 22 Februaury Street and continue straight reaching Al Rayyan interchange to make a U-turn into Al Shamal Road. Traffic wishing to access Gharrafa interchange should use alternate routes via Al Amir street using Omer Bin Alkhatab underpass and return to Al Amir Street and back to Al Gharrafa Interchange.

Diversion 2

Part of Al Gharrafa Interchange Roundabout will also be closed to traffic coming from Al Shamal Road towards Doha, Khalifa Street and Al Luqta Street starting from 21 March to 31 March 2019. Drivers wishing to use Al Gharrafa Interchange to reach Khalifa Street or to make a U-turn , will have to continue south through Al Gharrafa Interchange flyover towards Al Rayyan Interchange and then make a U-turn to into Al Shamal Road.

Drivers coming from Al Shamal Road wishing to take a right turn onto Al Luqta Street to join Jassim bin Thani Street or Abroug Street and then follow the road signs to reach Al Luqta Street and the surrounding facilities such as the General Directorate of Passports (Immigration Offices). Traffic exiting Immigration General Directorate to join Al Luqta Street through Abroug Street should take a left turn onto Abdul Rahman Bin Awf Street to Al Luqta Street.

Ashghal will install road signs advising motorists of the diversion. Ashghal requests all road users to abide by the speed limit, and follow the road signs to ensure their safety.

تعلن هيئة الأشغال العامة “أشغال” عن تنفيذ إغلاق مروري مؤقت على جزء من دوار الغرافة (المعروف بدوار الجوازات) على مرحلتين علماً بأن الجسر والنفق بالتقاطع لن يتأثرا بالتغيير المروري، وذلك ابتداءً من الخميس الموافق 14 مارس 2019 بالتنسيق مع الإدارة العامة للمرور، يأتي هذا الإغلاق المروري لتسهيل افتتاح تقاطع جديد بإشارات ضوئية عند دوار تقاطع الغرافة والذي يهدف إلى تحسين الحركة المرورية وزيادة الطاقة الاستيعابية للتقاطع، كما هو مبين في الخريطة المرفقة.

التحويلة الأولى

وخلال فترة التحويلة المرورية، سيتم إغلاق جزء من دوار تقاطع الغرافة أمام الحركة المرورية القادمة من شارع اللقطة في اتجاه شارع 22 فبراير وشارع خليفة ابتداءاً من يوم 14 مارس وحتى 24 مارس 2019. وسيتوجب على قائدي المركبات القادمين من شارع اللقطة والراغبين في الاتجاه يميناً إلى شارع 22 فبراير وشارع الأمير، استخدام المخرج الجديد مرورا بسوق العلي، أما الراغبون في الوصول إلى شارع خليفة فعليهم استخدام نفق تقاطع الغرافة بينما الراغبون في الوصول إلى طريق الشمال عبر دوار الجوازات، فعليهم الانعطاف يميناً عبر مخرج اليمين المؤقت على طريق 22 فبراير للوصول لتقاطع الريان ثم الالتفاف والعودة في اتجاه طريق الشمال. أما بالنسبة لحركة المرور الراغبة في الوصول إلى تقاطع الغرافة فعلى قائدي المركبات استخدام نفق شارع عمر بن الخطاب ثم العودة إلى شارع الأمير والعودة إلى تقاطع الغرافة.

التحويلة الثانية

كما سيتم إغلاق جزء من دوار تقاطع الغرافة أمام الحركة المرورية القادمة من طريق الشمال باتجاه الدوحة وشارع خليفة وشارع اللقطة ابتداءاً من 21 مارس وحتى 31 مارس 2019. وعليه سيتوجب على قائدي المركبات الراغبين في استخدام تقاطع الغرافة للوصول لشارع خليفة أو اللالتفاف والعودة الاستمرار جنوباً عبر جسر تقاطع الغرافة حتى تقاطع الريان ثم العودة إلى طريق الشمال.

وبالنسبة لقائدي المركبات القادمين من طريق الشمال والراغبين في الاتجاه يميناً إلى شارع اللقطة فسيتوجب عليهم استخدام مخرج شارع ثاني جاسم ثم اتباع اللافتات الإرشادية للوصول إلى شارع اللقطة والمرافق المحيطة مثل الإدارة العامة للجوازات. في حين يستطيع القادمون من الإدارة العامة للجوازات الوصول إلى شارع اللقطة عن طريق استخدام شارع ابروق ثم الانعطاف يسارا إلى شارع عبد الرحمن بن عوف وصولا لشارع اللقطة.

ستقوم هيئة الأشغال العامة بتركيب اللوحات الإرشادية لتنبيه مستخدمي الطريق بهذا التغيير المروري، وتهيب بجميع مستخدمي الطريق الالتزام بحدود السرعة المسموحة واتباع اللوحات الإرشادية حفاظاً على سلامتهم.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X