👮‍♂️ Government

Qatar, Turkey discuss cooperation in defence and military fields

رئيس الأركان يعزز التعاون العسكري مع نظيره التركي

The Chief of Staff of Qatari Armed Forces, H E Lieutenant General (Pilot) Ghanim bin Shaheen Al Ghanim, met yesterday in Ankara with the Turkish Chief of General Staff, Yaşar Güler. During the meeting, a number of issues of mutual interest were discussed, including means of enhancing and developing bilateral relations and cooperation in defence and military fields. Al Ghanim also met the Defence Minister Hulusi Akar in the presence of General Staff Yaşar Güler and Qatari Ambassador to Turkey, Salem bin Mubarak Al Shafi, and other officials. Al Ghanim also visited the commander of the Turkish Special Forces.

اجتمع سعادة الفريق الركن طيار غانم بن شاهين الغانم رئيس أركان القوات المسلحة القطرية، مع رئيس الأركان التركي الفريق أول غولار يشار، حيث جرى خلال اللقاء تناول العديد من المواضيع، ومناقشة العلاقات والتعاون العسكري بين القوات المسلحة للبلدين، وتعزيزها وتطويرها.

كما التقى سعادته بسعادة وزير الدفاع التركي السيد خلوصي أكار، حيث كان اللقاء بحضور سعادة رئيس الأركان التركي الفريق أول غولار يشار، وحضر اللقاءين سعادة سفير دولة قطر السيد سالم مبارك آل شافي، والعميد الركن جو محمد راشد الشهواني الملحق العسكري لدى تركيا، والعميد بحري يوسف صالح الحر مدير مديرية الشؤون الدولية، وعدد من كبار ضباط القوات المسلحة من الجانبين.

كما قام سعادة رئيس الأركان الفريق الركن طيار غانم بن شاهين الغانم بزيارة قيادة القوات الخاصة التركية. وكان في الاستقبال اللواء أرجان شوربجي قائد القوات الخاصة، حيث تم الاطلاع على المعدات، وميادين التدريب، والمشبهات بأنواعها.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X