👮‍♂️ Government

Qatar signs contracts for 3 projects in Gaza

قطر توقع عقود إنشاء 3 مشاريع جديدة لإعادة إعمار غزة

QNA
Gaza: Chairman of the Qatari Committee for the Reconstruction of Gaza Ambassador Mohammed Al Emadi, signed contracts for the construction of three new projects in Gaza Strip.

The cost of the new projects is about $1.7m, including the construction of the Qatari Committee for the Reconstruction of Gaza’s headquarters — Phase I, which includes concrete, construction and exterior walls works, at a cost of approximately $630,000. The new projects also include the construction of a $704,000 Al Huda residential mosque in Jahr Al Dik, as well as the construction and installation of a fuel tank for the only power plant in the strip, at a cost of $350,000 with a capacity of 2 million liters.

The Committee has started disbursing the fourth installment of cash assistance to poor families, benefiting 55,000 families, with $100 per family. The donation comes as part of a grant worth $150m of Amir H H Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani for the relief of the residents of Gaza Strip.

غزة – قنا

وقّع سعادة السفير محمد العمادي، رئيس اللجنة القطرية لإعادة إعمار غزة اليوم، عقود إنشاء ثلاثة مشاريع جديدة في قطاع غزة.

وتبلغ تكلفة المشاريع الجديدة نحو 1.7 مليون دولار أمريكي، تشمل إنشاء مقر اللجنة القطرية لإعادة إعمار غزة – المرحلة الأولى، والتي تشمل الأعمال الخرسانية والبناء والأسوار الخارجية، بتكلفة تقارب 630 ألف دولار أمريكي.

كما تتضمن المشاريع الجديدة إنشاء مسجد حي الهدى السكني في /جحر الديك/ بتكلفة 704 آلاف دولار أمريكي، وكذلك أعمال إنشاء وتجهيز خزان وقود محطة توليد الكهرباء الوحيدة في القطاع، بتكلفة نحو 350 ألف دولار، وبسعة مليوني لتر.

يذكر أن اللجنة القطرية قد بدأت اليوم، صرف الدفعة الرابعة من المساعدة النقدية للأسر الفقيرة، حيث ستستفيد من المساعدة 55 ألف عائلة، بواقع 100دولار لكل عائلة.

وتأتي هذه المساعدة ضمن منحة حضرة صاحب السمو الشيخ تميم بن حمد آل ثاني أمير البلاد المفدى، لإغاثة سكان قطاع غزة، بقيمة 150 مليون دولار أمريكي.

Qatar signs contracts for 3 projects in Gaza

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X