👮‍♂️ Government

Local production vegetable programme sells 303 tonnes and 1,731 tonnes

بيع 303 أطنان خضراوات ببرنامج «المنتج المميّز».. و1731 طناً بـ مزارع قطر

Doha

The programme to market locally produced vegetables, supervised by the Ministry of Municipality and Environment in cooperation with the Ministry of Trade and Industry, achieved good sales at various major shopping complexes during February.

303 tonnes from the premium products programme and 1,731 tonnes through Qatar Farms programme are sold. Both programmes aim at improving the marketing of local farm products in partnership with some of the leading shopping complexes in the country to increase demand on them and reduce the loss of any amounts due to the lack of proper marketing. This would eventually increase the income of local farmers and encourage investors to go for the agriculture businesses. Besides, these programmes would help in making locally vegetables available at shopping malls all year round.

واصلت برامج تسويق الخضراوات المحلية التي تشرف عليها وزارة البلدية والبيئة بالتعاون مع وزارة التجارة والصناعة، نجاحها في تحقيق مبيعات متميزة في عدد من المجمعات الاستهلاكية الكبرى، حيث تم خلال فبراير الماضي بيع 303 أطنان خضراوات من خلال برنامج المنتج المميز، و1731 طناً من خلال برنامج مزارع قطر.

وتهدف برامج تسويق المنتجات المحلية، التي تشارك فيها بعض المجمعات الكبرى مثل اللولو وكارفور والميرة والتموين العائلي وغيرها، إلى تحسين أسلوب التسويق المحلي للخضراوات القطرية، وزيادة الطلب على الخضراوات المنتجة محلياً بالدولة، وتقليل الفاقد من الإنتاج إلى أقل حد ممكن، وزيادة دخل المزارع القطري بما يعمل على تشجيع زيادة الاستثمار في المجال الزراعي، وتوافر أنواع الخضراوات المحلية بالمجمعات الاستهلاكية على مدار العام.

كانت وزارة البلدية والبيئة اعتمدت برنامجي «المنتج المميز» و»مزارع قطر» لتسويق الخضراوات القطرية في المجمعات الاستهلاكية؛ بهدف إتاحة الفرصة للمزارع القطري لعرض إنتاجه المحلي من خضراوات الدرجة الأولى القطرية في المجمعات الاستهلاكية بجودة عالية وبأسعار مناسبة للمستهلك دون وسيط، ودون دفع المزارع أية عمولات مالية نظير ذلك.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X