👮‍♂️ Government

Amir attends final of annual camel festival for Sword of Father Amir

صاحب السمو يشهد ختام مهرجان سباق الهجن السنوي على سيف سمو الأمير الوالد

QNA
Doha: The Amir H H Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani attended today the final of the annual purebred Arabian Camel Festival on the sword of the Father H H Amir Sheikh Hamad bin Khalifa Al-Thani, which took place at Al Shahaniya racetrack.

Amir awarded the winners of the eight main events for camels older than seven years as well as the winners of the four main races (open races) for the camels older than seven years owned by Their Excellencies sheikhs and were given golden trophies. Al Shahaniya camels dominated the four races, winning the golden sword, golden shalfa and two golden daggers.

Amir also awarded the winners of the four main races for camels older than seven years owned by tribe members and were the silver sword, silver shalfa and silver dagger.

Amir also awarded the owner of Al Sailiya camels Abdullah Said Al Aida.

The races and award ceremony was attended by Their Excellencies the sheikhs, tribe members and fans of the sport.

شهد حضرة صاحب السمو الشيخ تميم بن حمد آل ثاني أمير البلاد المفدى، ختام منافسات المهرجان السنوي لسباق الهجن العربية الأصيلة على سيف صاحب السمو الأمير الوالد الشيخ حمد بن خليفة آل ثاني، والتي أقيمت بمضمار الشيحانية عصر اليوم.

وقد توج سمو الأمير المفدى، الفائزين في الأشواط الثمانية الرئيسية لمنافسات سن الحيل والزمول في ختام المهرجان، حيث قام سموه بتتويج الفائزين في الأشواط الأربعة الرئيسية الختامية لمنافسات سن الحيل والزمول (أشواط مفتوحة) لهجن أصحاب السعادة الشيوخ على الرموز الذهبية، حيث احتكرت هجن الشيحانية الألقاب الأربعة بعد فوز “طوع” بالسيف الذهبي في شوط الحيل مفتوح، وحصد “مزون” الشلفة الذهبية في شوط الحيل عمانيات، وحصول كل من “منصف” و”المطلاع” على الخنجرين الذهبيين في شوطي الزمول مفتوح وعمانيات.

كما توج سموه، الفائزين في الأشواط الأربعة الرئيسية الختامية لمنافسات سن الحيل والزمول لهجن أبناء القبائل على الرموز الفضية، حيث توج بالسيف الفضي والشلفة الفضية والخنجر الفضي السيد ناصر عبدالله أحمد المسند مالك الهجن “نوضا” بعد فوزها بلقب شوط الحيل مفتوح، ومالك الهجن “تهاني” بعد فوزها بلقب شوط الحيل عمانيات، ومالك الهجن “علقم” بعد حصده لقب شوط الزمول مفتوح.

وتوج سموه أيضا، السيد عبدالله سعيد العيدة مالك شعار هجن السيلية المنتمي لها الهجن “لوسيل” الفائز بلقب شوط الزمول عمانيات.

حضر المنافسات والتتويج عدد من أصحاب السعادة الشيوخ وأبناء القبائل وجمهور غفير من محبي رياضة الهجن.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X