👮‍♂️ Government

110 Qatar farms to benefit from services of Mahaseel

١١٠ مزارع تلتحق بمبادرة «محاصيل»

QNA
Doha: Hassad, Qatar’s leading investor in the food sector, announced today that more than 110 local productive farms have registered via Mahaseels website to benefit from the company’s marketing and agricultural services.

This is equivalent to around 15% of the total number of local productive farms across the country (800 farms). Hassad also announced that receiving and marketing the farmers products will begin by end of May.

Mohamed Al Sadah, Hassads CEO expressed his happiness with the initiatives registration levels and added “We opened the registration process around 10 days ago, so that the local productive farms can benefit from the marketing and agricultural services that Mahaseel will provide”.

Al-Sadah added, “Hassad always aims to support the private agricultural sector and not to compete with it, thus, Mahaseel will provide marketing services to the farmers to remove the burden of marketing their products, so their focus can be on enhancing the quality and increasing the quantity of their produce, to support in achieving self-sufficiency”.

Mahaseel is a company specialized in providing marketing and agricultural services.

The company was established by Hassad, with the aim of supporting the private agricultural sector in order to support in achieving self-sufficiency.

أعلنت شركة حصاد الرائدة في الاستثمار في القطاع الغذائي، أمس في بيان صحافي، عن تسجيل أكثر من 110 مزارع محلية منتجة عبر الموقع الإلكتروني لشركة محاصيل، للاستفادة من الخدمات التسويقية والزراعية التي ستقدمها الشركة لهم. هذا ويعادل هذا العدد حوالي 15% من إجمالي عدد المزارع المنتجة في الدولة (800 مزرعة)، وستبدأ الشركة في مرحلة استقبال وتسويق المنتجات نهاية شهر مايو.

وقد صرح السيد محمد بن بدر السادة -الرئيس التنفيذي لشركة حصاد- قائلاً: «نحن سعداء بإقبال أصحاب المزارع المحلية المنتجة على المبادرة منذ فتحنا باب التسجيل من حوالي 10 أيام، للاستفادة من الخدمات التسويقية والزراعية». وأضاف: «تهدف شركة حصاد دائماً إلى دعم القطاع الخاص الزراعي وليس لمنافسته، ولذلك سنقوم بتقديم الخدمات التسويقية للمزارعين لرﻓﻊ ﻋـبء ﻋﻤﻠﻴﺔ التسويق ﻋـﻦ كاهلهم، ليصبح تركيزهم على زيادة حجم وجودة الإنتاج للمساهمة في تحقيق الاكتفاء الذاتي». «محاصيل» شركة متخصصة في التسويق والخدمات الزراعية قامت شركة حصاد بتأسيسها، بهدف دعم القطاع الخاص الزراعي.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X