🐎Various

Shura Council Speaker: NSD affirms importance of sports

آل محمود: ما يجري اليوم يؤكد أهمية الرياضة في حياة الإنسان والمجتمع

QNA
The Shura Council celebrated the National Sport Day yesterday with the participation of the Speaker of the Shura Council, H E Ahmed bin Abdullah bin Zaid Al Mahmoud.

The celebration this year comes in light of the historic achievement accomplished by Qatar National Football Team by winning the 2019 Asian Cup, an event that gave the celebration of the Sport Day a special taste and an additional sense of the importance of sport, its role and its multiple benefits.

In remarks to journalists, the Speaker said the National Sport Day, which was set by a decision in 2011, affirms the importance of sports in the lives of individuals and communities.

The Speaker said that Qatar marks the sport day this year in light of the historic achievement accomplished by the national football team by winning the Asian Cup, which gives this great sporting event a beautiful dimension that reflects the importance of sports for the peoples and indicates that sport is no less important than other things for the communities as well.

The Speaker added that the Shura Council is celebrating this wonderful and nice occasion to remind the society of the importance of sports and that a healthy mind resides in a healthy body.

احتفل مجلس الشورى باليوم الرياضي للدولة، وذلك بمشاركة سعادة السيد أحمد بن عبدالله بن زيد آل محمود رئيس المجلس.

وجاء الاحتفال هذا العام في ظل الإنجاز التاريخي الذي حققه منتخب قطر الوطني لكرة القدم بفوزه بكأس آسيا 2019، وهو الحدث الذي أعطى الاحتفال باليوم الرياضي طابعاً خاصاً وإحساساً إضافياً بأهمية الرياضة ودورها وفوائدها المتعددة.

وبدأت فعاليات مجلس الشورى بتجمع أعضاء وموظفي المجلس أمام مبنى المجلس، ثم انطلق الجميع في مسيرة جسدت الأهداف والمعاني السامية التي هدف إليها اليوم الرياضي للدولة.

ونوه سعادة رئيس مجلس الشورى -في تصريح للصحافيين- بأن اليوم الرياضي للدولة، الذي جاء بقرار من حضرة صاحب السمو الشيخ تميم بن حمد آل ثاني أمير البلاد المفدى «حفظه الله ورعاه» عام 2011، يؤكد أهمية الرياضة في حياة الإنسان والمجتمع.

ولفت سعادته أن دولة قطر تحتفل بهذه المناسبة الرياضية هذا العام في ظل الإنجاز التاريخي الذي حققه المنتخب الوطني لكرة القدم بفوزه بكأس آسيا 2019، ما يعطي هذا الحدث الرياضي الكبير بعداً جميلاً يعكس أهمية الرياضة للشعوب، وأنها لا تقل أهمية من الأمور الأخرى أيضاً للمجتمعات.

وأضاف سعادة السيد أحمد بن عبدالله بن زيد آل محمود قائلاً في تصريحه: «ونحن في مجلس الشورى نحتفل بهذه المناسبة الرائعة والجميلة اليوم، لتذكير المجتمع بأهمية الرياضة، وبأن العقل السليم في الجسم السليم».;

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X