💉 Health

HMC invites public to take part in NSD activities

«حمد الطبية» تدعو للمشاركة في الفعاليات والأنشطة المتنوعة احتفالاً باليوم الرياضي

Doha: Hamad Medical Corporation (HMC) is inviting the public to participate in a number of activities being organised by the healthcare provider in recognition of National Sport Day.

The activities, which will take place at Katara Cultural Village tomorrow from 8am to 6pm, aim to highlight the importance of sport in building a healthy community, while also raising awareness about the many benefits of physical activity and inspiring the public to adopt a healthy lifestyle.

A variety of activities, including free body mass index (BMI) testing, blood sugar, blood pressure, and other health checks, will be available, with nurses and dietitians from HMC on hand to answer questions.

Representatives from the Kulluna for Health and Safety campaign, Ambulance Service, National Diabetes Center, Tobacco Cessation Center, and Blood Donation Unit will also be on site, raising awareness about the benefits of an active and healthy lifestyle.

The events organized by HMC focus on raising awareness about sport and highlight the importance of sport in reducing the prevalence of health conditions associated with a sedentary lifestyle, such as type 2 diabetes, cancer, obesity, coronary heart disease, and depression.

HMC, as the main provider of secondary and tertiary healthcare in Qatar, is proud to be part of Qatar’s annual National Sport Day celebrations.

The day provides an important opportunity to highlight the benefit of sport in building a healthy community, which aligns with HMC’s vision to provide the safest, most effective, and most compassionate care to patients.

تدعو مؤسسة حمد الطبية الجمهور الكريم إلى المشاركة في الفعاليات والأنشطة المتنوعة التي تنظمها في الحي الثقافي (كتارا) احتفالاً باليوم الرياضي، غداً، لرفع مستوى الوعي بأهمية الرياضة، وآثارها الإيجابية، وتشجيع نمط الحياة الصحي، مما يؤثر على سلامة الصحة النفسية والجسدية.

ويستمتع الحضور ببرامج الفعاليات التي تنظمها المؤسسة، في أجواء مليئة بالمرح والإثارة، والتي تستمر طوال يوم الثلاثاء من الساعة الثامنة صباحاً حتى السادسة مساءً، ويتم خلال الفعاليات تقديم نصائح لتناول الطعام الصحي، وقياس مؤشر كتلة الجسم من خلال الممرضات واختصاصيي التغذية ذوي الكفاءة والمهارة، بالإضافة إلى توزيع المنشورات التثقيفية، وإجراء الفحوصات الطبية المجانية، مثل معدل السكر بالدم، وضغط الدم، كما سيتواجد أيضاً ممثلون عن خدمة الإسعاف، وخدمة «كلنا»، والمركز الوطني للسكري، وكذلك مركز مكافحة التدخين، ومركز التبرع بالدم، حيث يتم تقديم جميع النصائح الصحية لجمهور المشاركين، وغيرها من الأنشطة والفعاليات.

وسوف تركز الفعاليات التي تنظمها مؤسسة حمد الطبية بمناسبة اليوم الرياضي للدولة لهذا العام على رفع الوعي حول الآثار الإيجابية لممارسة الرياضة والأنشطة البدنية واتباع نمط حياة صحي، حيث أثبتت الكثير من الدراسات وجود ارتباط وثيق بين ممارسة التمارين الرياضية بانتظام وبين الوقاية من العديد من الأمراض المزمنة كأمراض القلب، والأوعية الدموية، والسكري من النوع الثاني، وارتفاع ضغط الدم والسمنة، والاكتئاب.;

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X