👮‍♂️ Government

Qatar envoy attends Arab ambassadors’ meeting in Brussels

سفيرنا ببروكسل يشارك في اجتماع مع المبعوث الأوروبي للسلام بالشرق الأوسط

The Qatar ambassador to Belgium and Luxemburg, Abdulrahman bin Mohammed al-Khulaifi, head of Qatar’s Mission to the European Union (EU) and Nato, participated in the Arab Ambassadors’ Council meeting with European Union Special Representative for the Middle East Peace Process, Susanna Terstal in Brussels.

The meeting, which was held yesterday in Brussels, discussed a host of topics concerning the Palestinian issue and its developments.

The EU official emphasised the importance of joining efforts for supporting the Peace Process, affirming the EU’s continued efforts to bring the two sides back to the negotiating table to reach a lasting peace agreement on basis of the two-state solution.

The Arab ambassadors, in turn, lauded the EU’s support for the Palestinian people, as well as the role played by EU Special Representative Terstal’s in supporting the Peace Process and maintaining the two-state solution. (QNA)

شارك سعادة السيد عبدالرحمن بن محمد الخليفي سفير دولة قطر لدى مملكة بلجيكا ودوقية لكسمبورج ورئيس بعثتيها لدى الاتحاد الأوروبي وحلف شمال الأطلسي (الناتو)، في اجتماع مجلس السفراء العرب مع سعادة السيدة سوزان ترستال مبعوث الاتحاد الأوروبي لعملية السلام في الشرق الأوسط، الذي أقيم في بروكسل.

جرى خلال الاجتماع بحث العديد من الموضوعات التي تخص القضية الفلسطينية وتطوراتها.

من جانبها، أكدت السيدة ترستال على أهمية العمل المشترك من أجل دعم عملية السلام بين الجانبين الفلسطيني والإسرائيلي، واستمرار الاتحاد الأوروبي في بذل جميع الجهود لإعادة الطرفين إلى طاولة المفاوضات، للوصول إلى اتفاق سلام على أساس حل الدولتين.

وثمن السفراء العرب المشاركون في الاجتماع، الدعم الذي يقدمه الاتحاد الأوروبي للشعب الفلسطيني، وكذلك تقديرهم للدور الذي تلعبه السيدة ترستال لدعم عملية السلام والحفاظ على حل الدولتين.;

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X