💰 Business

Honey Market at Souq Waqif to open next month

النسخة الثانية من معرض سوق واقف للعسل تنطلق في 28 فبراير المقبل

Doha: The 2nd seasonal honey market at Souq Waqif, in cooperation with the Ministry of Ministry of Commerce and Industry, will be held from February 28 to March 7.

The market aims to support national products, open new trade channels for traders, entrepreneurs, investors, and small and medium enterprises.

Registration will be open for companies wishing to participate in the exhibition.

The organizers said that the Souq Waqif Honey Market will be the largest market for honey, as it will include all local, Arab and international honey varieties. This will provide an opportunity for companies to showcase and promote their products with all varieties of honey, they added.

Qatar Airways is expected to offer a 25 percent discount on air cargo to encourage companies, and provide freight services from shipping to warehouses, offer free stores and hotels to participants, and secure free transfer from the airport to the hotel and vice versa.

The invitation to local and international companies specialized in the production, supply, and distribution of honey, provides the opportunity for them to enter into agreements and partnerships that contribute to the opening of new markets and the promotion of mutual trade growth.

Also, the exhibition provides an opportunity for local investors to market their products to foreign markets and to identify the potential and expertise of participating countries to benefit from them to develop the local product of honey and enhance its position in the foreign markets.

The 2019 Souq Waqif honey market is expected to witness huge turnout thanks to its location at Souq Waqif, which is one of the most important tourist attractions in the State of Qatar.

The Souq Waqif honey market 2019 offers a unique opportunity by providing a place for traders, entrepreneurs and small and medium enterprises to showcase their products from honey and related industries. It provides consumers with the opportunity to learn about the honey varieties and products at one place.

The exhibition is scheduled to open to the public from February 28, every day from 10 am to 10 pm.

أعلن سوق واقف بالتعاون مع وزارة التجارة والصناعة عن بدء الاستعدادات لإطلاق النسخة الثانية من معرض سوق واقف للعسل، وفتح باب التسجيل للشركات والجهات الراغبة في المشاركة في المعرض، حيث سيكون الحجز والعرض مجانا لكافة الشركات.

ويأتي تنظيم “معرض سوق واقف الثاني للعسل 2019 ” الذي يقام خلال الفترة من 28 فبراير وحتى 7 مارس المقبل، بهدف دعم المنتجات الوطنية، وفتح قنوات تواصل تجارية جديدة للتجار ورواد الأعمال والمستثمرين ودعم المشاريع الصغيرة والمتوسطة.

ويقول المنظمون، إن “معرض سوق واقف للعسل” بنسخته الثانية سيكون أكبر سوق متخصصة في العسل، كونه سيشمل جميع أصناف العسل المحلية والعربية والعالمية، ليشكل بذلك فرصة للشركات لعرض وترويج منتجاتها بأصنافها المختلفة، وكل ما يتعلق بتجارة وصناعة العسل، بما يحقق الفائدة لجميع المشاركين.

ومن المتوقع أن توفر الخطوط الجوية القطرية خصما قدرة 25 بالمئة للشحن الجوي، تشجيعا للشركات، إلى جانب توفير خدمات نقل البضائع من الشحن إلى المخازن، وتقديم مخازن وفنادق مجانية للمشاركين، وتأمين نقل مجاني من المطار للفندق والعكس.

وتأتي دعوة الشركات المحلية والشركات خارج الدولة المتخصصة في مجال “إنتاج وتوريد وتوزيع العسل”، في إطار التعريف بالمنتج المحلي من العسل، وفتح المجال للشركات الخارجية لعرض منتجاتها في الدولة، مما يتيح لها إبرام اتفاقيات وشراكات تسهم في فتح أسواق جديدة وتعزيز النمو التجاري المتبادل.

كما يتيح المعرض الفرصة للمستثمرين المحليين لتسويق منتجاتهم للأسواق الخارجية، والتعرف على إمكانات وخبرات الدول المشاركة في المعرض للاستفادة منها لتطوير المنتج المحلي من العسل وتعزيز مكانته في الأسواق الخارجية.

ويتوقع أن يشهد “معرض سوق واقف الثاني للعسل 2019” إقبالاً كبيراً بفضل موقع إقامته بسوق واقف التراثي الذي يعد أهم وأشهر المناطق السياحية في دولة قطر.

ويقدم “معرض سوق واقف الثاني للعسل 2019” فرصة مميزة من خلال توفير مكان للتجار ورواد الأعمال وأصحاب المشاريع الصغيرة والمتوسطة لعرض منتجاتهم من العسل والصناعات المرتبطة به، وإتاحة الفرصة أمام المستهلك للتعرف على أصناف العسل المتنوعة وخياراتها المتعددة والمنتجات التي تدخل في صناعته في مكان واحد، مما يجعله أمام خيارات أكثر للشراء.

ومن المقرر أن يفتح المعرض أبوابه للجمهور ابتداء من 28 فبراير المقبل، يوميا من الساعة العاشرة صباحاً وحتى العاشرة مساءً.

Honey Market at Souq Waqif to open next month

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X