🐎Various

German Football Association team visits AZF

وفد الاتحاد الألماني لكرة القدم يزور مؤسسة أسباير زون

QNA
Doha: A high-level delegation from the German Football Association visited Aspire Zone Foundation (AZF) to discuss ways of cooperation between the two parties and to benefit from the foundations’ expertise in caring for champions and developing their talents, managing sports events and facilities according to highest global standards and sports medicine.

The delegation comprised of Business Manager of the German National Football Team and board member of the association Oliver Bierhoff, fitness coach for German national teams Nicklas Dietrich, head of team management for the German team and head of sales and e-marketing at the association.

The visit is part of the association’s plans to create a new sports academy in Frankfurt, in addition to its keenness to more about Aspire zone’s experience at a time where the foundation is moving towards achieving its vision to become the reference of global sports excellence by 2020. Both parties will hold a detailed meeting on Wednesday.

The delegation then visited Aspetar to take a closer look on the sports medicine department, orthopedic Surgery, the centre for sports injury surgery, sports dentistry, medical imaging and diagnostic radiology, rehabilitation and laboratories, and services for football players specifically as one of the centres of excellence in sports medicine accredited by FIFA among the 49 centres and clinics in the world.

The delegation then visited Aspire Academy where they took a look at the facilities and establishments of the academy, which includes dormitories, football coaching centre and school and other facilities.

The delegation concluded its tour by visiting Khalifa International Stadium, the first stadium to be ready to host 2022 FIFA World Cup.

قام وفد رفيع المستوى من الاتحاد الألماني لكرة القدم اليوم، بزيارة مؤسسة أسباير زون لبحث سبل التعاون بين الطرفين والاستفادة من خبرات المؤسسة في مجالات رعاية الأبطال وتنمية مواهبهم، وإدارة الفعاليات والمرافق الرياضية وفق أعلى المعايير العالمية، والطب الرياضي.

وتألف الوفد الألماني من كل من السيد أوليفر بيرهوف، المدير الإداري للمنتخب الألماني وعضو مجلس إدارة الاتحاد الألماني لكرة القدم، والسيد نيكلاس ديتريك، مدرب اللياقة للمنتخبات الوطنية الألمانية، والسيد طوماس باهيشتي، رئيس إدارة الفرق للمنتخب الألماني، والسيد كارل مونتيرو، رئيس المبيعات والتسويق الإلكتروني بالاتحاد.

وتأتي زيارة وفد الاتحاد الألماني لكرة القدم لمؤسسة أسباير زون في إطار خطط الاتحاد لإنشاء أكاديمية رياضية جديدة في فرانكفورت وسعيه للتعرف على تجربة ثلاثية أسباير زون الفريدة في الوقت الذي تمضي فيه المؤسسة قدما بثبات نحو تحقيق رؤيتها بأن تكون المرجع في التفوق الرياضي العالمي بحلول عام 2020.. وسيعقد الطرفان اجتماعا مفصلا يوم غد الأربعاء.

كما توجه الضيوف بعدها لسبيتار، مستشفى جراحة العظام والطب الرياضي، وتسنى لوفد الاتحاد الألماني إلقاء نظرة عن كثب على أقسام الطب الرياضي، وجراحة العظام، ومركز التدريب على جراحات الإصابات الرياضية، علاوة على أقسام طب الأسنان الرياضي، والتصوير الطبي والأشعة التشخيصية، وإعادة التأهيل والمختبرات، وخدماته للاعبي كرة القدم على وجه التحديد كونه أحد مراكز التميز في الطب الرياضي المعتمدة من الفيفا من بين 49 مركزا وعيادة طبية على مستوى العالم.

وتوجه الوفد الرياضي الألماني رفيع المستوى بعدها لزيارة أكاديمية أسباير، حيث اطلع على منشآت الأكاديمية ومرافقها، ومن بينها مركز أداء كرة القدم الجديد والذي يضم بين جنباته سكنا داخليا ومركزا لتدريب كرة القدم ومركزا لمصادر التعلم، كما يوجد فيه مساحة للعلاج المائي والاستشفاء ومضمار داخلي، حيث يدعم المرفق تدريبات رياضيي أكاديمية أسباير في كرة القدم وغيرها من الرياضات، والاتحاد القطري لكرة القدم ودوري نجوم قطر لتقييم وتحليل الأداء، ويبرز دور مؤسسة أسباير زون كوجهة رياضية رائدة محليا ودوليا.

واختتم الوفد جولته بزيارة استاد خليفة الدولي، أول الملاعب الجاهزة لاستضافة كأس العالم قطر 2022، وتعرفوا على إمكانياته الضخمة، وما يضمه من أنظمة وتجهيزات مبتكرة.

German Football Association team visits AZF

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X