👮‍♂️ Government

Amir patronises Military College graduation ceremony

صاحب السمو يشهد حفل تخريج الدفعة الـ 14 من مرشحي كلية أحمد بن محمد العسكرية

QNA
Doha: Amir H H Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani patronised yesterday morning the graduation ceremony of the 14th batch of candidates for the Armed Forces Officers of the Ministry of the Interior and other security services at Ahmed bin Mohammed Military College.

The ceremony was attended by Prime Minister and Interior Minister H E Sheikh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani; Minister of Defence of the Federal Republic of Somalia, Hassan Ali Mohammed, and Army’s Deputy Chief of Staff and representative of the Minister of Defence in the State of Kuwait Lieutenant General Abdullah Al Nawaf Al Sabah.

It was also attended by a number of Their Excellencies the Ministers, heads of diplomatic missions, senior officers of the Armed Forces and the Ministry of the Interior, leaders of military colleges from brotherly and friendly countries, guests and parents of graduates.

After playing the National Anthem, the commander of the parade came forward requesting H H the Amir to review the parade of the 152 graduates from the State of Qatar, the sisterly State of Kuwait and the Republic of the Sudan.

After reciting verses from the Holy Quran, H H the Amir honoured the top 10 outstanding graduates of the 14th batch, Abdullah Ali Mohammed Fahad Al Khater (joint-first), Saad Jumah Sultan Lamlum Al Mesifari (joint-second), Shaheen Ahmed Shaheen Issa Al Ghanim (joint-third), Abdullah Ibrahim Mohammed bin Hamed (first in military science – Sudan), Mubarak Mohammed Al Mubarak Ahmad (first in accounting – Sudan), Maysarah Al Tom Hamed Manna (first in the administration – Sudan), Al Munther Mohammed Saeed Ahmed Mohammed Saeed (first in law – Sudan), Mohammed Abdul Halim Fadel Al Mawla Saadullah (first in international relations – Sudan), Fawwaz Faraj Hamad Faraj Al Shalal (first in leadership competence – Kuwait) and Antar Hamad Antar Al Munkhas Al Marri (first in the shooting).

After that the 14th batch handed over the flag to the 15th batch. An order for promotions was read out and the graduates took the oath.

Addressing the ceremony, Commander of Ahmed bin Mohammed Military College Major General Fahad bin Mubarak Al Khayareen expressed the pride of the college and the graduates for the patronage and honor of H H the Amir of the graduation ceremony.

Al Khayareen pointed out that the graduates are distributed to the Armed Forces, Ministry of Interior, Lekhwiya, Amiri Guard and Qatar State Security, in addition to colleagues from the State of Kuwait and the Republic of the Sudan.

He also stressed the college’s efforts to develop its military and academic programs according to modern curricula. P2

تفضل حضرة صاحب السمو الشيخ تميم بن حمد آل ثاني أمير البلاد المفدى، فشمل برعايته الكريمة حفل تخريج الدفعة الرابعة عشرة من مرشحي ضباط القوات المسلحة ووزارة الداخلية والأجهزة الأمنية الأخرى بكلية أحمد بن محمد العسكرية، وذلك بميدان الكلية صباح أمس.

حضر الحفل معالي الشيخ عبدالله بن ناصر بن خليفة آل ثاني رئيس مجلس الوزراء وزير الداخلية، وسعادة السيد حسن علي محمد وزير الدفاع بجمهورية الصومال الفيدرالية الشقيقة، وسعادة الفريق الركن عبدالله نواف الصباح نائب رئيس الأركان العامة ممثل وزير الدفاع بدولة الكويت الشقيقة، وعدد من أصحاب السعادة الوزراء، وعدد من أصحاب السعادة رؤساء البعثات الدبلوماسية وكبار ضباط القوات المسلحة ووزارة الداخلية، بالإضافة إلى عدد من قيادات الكليات العسكرية من الدول الشقيقة والصديقة وأولياء أمور الخريجين.

وبعد عزف النشيد الوطني، استأذن قائد طابور العرض، سمو الأمير المفدى بتفتيش طابور الخريجين البالغ عددهم 125 خريجاً من دولة قطر ودولة الكويت الشقيقة وجمهورية السودان الشقيقة، ثم تليت آيات من القرآن الكريم، بعد ذلك قام سمو الأمير المفدى بتكريم العشرة الأوائل المتفوقين، وهم: عبدالله علي محمد فهد الخاطر (الأول مشترك)، وسعد جمعة سلطان لملوم المسيفري (الثاني مشترك)، وشاهين أحمد شاهين عيسى الغانم (ثالث مشترك)، وعبدالله إبراهيم محمد بن حامد (الأول في العلوم العسكرية – السودان)، ومبارك محمد المبارك أحمد (الأول في المحاسبة – السودان)، وميسرة التوم حامد منا (الأول في الإدارة – السودان)، والمنذر محمد سعيد أحمد محمد سعيد (الأول في القانون – السودان)، ومحمد عبدالحليم فضل المولى سعد الله (الأول في العلاقات الدولية – السودان)، وفواز فرج حمد فرج الشلال (الأول في الكفاءة القيادية – الكويت)، وعنتر حمد عنتر المنخس المري (الأول في الرماية).

ثم تم تسليم العلم للدفعة الخامسة عشرة، بعدها بدأ طابور العرض وقراءة أمر الترفيع، وأدى الخريجون القسم.

وكان اللواء الركن فهد بن مبارك الخيارين -قائد الكلية- قد ألقى كلمة أعرب فيها عن اعتزاز الكلية والخريجين برعاية سمو الأمير وتشريفه لهم، موضحاً أن الخريجين موزعون على القوات المسلحة و»الداخلية» و»لخويا» والحرس الأميري وجهاز أمن الدولة، ويشاركهم زملاء من دولة الكويت وجمهورية السودان الشقيقتين، مؤكداً سعي الكلية إلى تطوير برامجها العسكرية والأكاديمية وفق المناهج الحديثة.;

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X