💰 Business

UDC wins ‘Best Mixed-Use Development’ award for The Pearl-Qatar

«المتحدة للتنمية» صاحبة أفضل مشروع متعدد الاستخدامات

United Development Company (UDC), one of Qatar’s leading public shareholding companies and master developer of The Pearl-Qatar and Gewan Islands, is pursuing its successful journey of developing premium real estate projects that fall in line with the highest international standards and the company’s well-planned objectives and milestones, in a bid to optimize shareholders and investors’ returns.

As testament to its success in developing and managing leading real estate ventures, UDC recently won the 2018-2019 “Best Mixed-Use Development” award for The Pearl-Qatar project in the Arabian version of the awards. Abdulla Al Hamadi, Executive Director Property Management at UDC, received the award on behalf of the company in a ceremony that took place at the Savoy Hotel in London on December 3, 2018.

The award reflects UDC’s leading position ahead of hundreds of firms across 48 real estate categories, including residential and commercial properties, that have been carefully appraised by a panel of 80 international experts led by three members of the UK’s House of Lords. The evaluation is based on criteria such as design, quality, services, innovation and commitment to sustainability.

Commenting on this latest achievement, Ibrahim Jassim Al Othman, UDC’s President and CEO, said, “The award reflects our unwavering commitment not only to excellence but also to the development and delivery of sustainable projects that have a positive impact on the community, and contribute to the long-term development of real estate projects.”

Earlier this year, UDC won two awards from the Qatar Business Excellence Awards 2018, presented by MEA-Markets – one of the leading business magazines in the Middle East and North Africa region – which honors companies, departmental functions and individuals who are credited with advanced experience and specialization. UDC was presented with the awards in recognition of the company’s significant contribution to the development and management of some of the region’s leading real estate projects.

Despite regional uncertainty and economic challenges, UDC continues to unveil innovative and integrated projects, while maintaining satisfactory financial returns to its investors. In April 2018, UDC unveiled its latest real estate project – Gewan Island – at Cityscape Qatar. The 400,000 square-meter project is located adjacent to The Pearl-Qatar, with constructions works due to be completed in 2021.

UDC is expected to invest a total of QR5.5bn in key projects over the 2018-2022 period. These investments reflect the company’s strong commitment to pursuing unique development projects and moving forward with its strategy of tapping new investment opportunities to bolster corporate gains and minimise risk, by taking advantage of residential and commercial investment opportunities at The Pearl-Qatar and Gewan Island.

UDC is a leading Qatari public shareholding company with a mission to identify and invest in long-term projects contributing to Qatar’s growth and providing significant shareholder value. Established in 1999, the company went on to be listed on the Qatar Stock Exchange in June 2003. UDC’s current investment portfolio includes real estate development, property management, infrastructure and utilities, maritime related businesses, and hospitality.

تواصل الشركة المتحدة للتنمية -إحدى كبرى الشركات المساهمة العامة في دولة قطر، والمطوّر الرئيسي لجزيرتي اللؤلؤة-قطر وجيوان- تعزيز مسيرة النجاح والتطور التي تشهدها مشاريعها العقارية التي ترتقي بجودتها إلى أعلى المقاييس العالمية، وتحرص على تحقيق أهدافها وإنجاز مشاريعها وفقاً للخطط الموضوعة والجداول الزمنية المحددة؛ تأكيداً على التزامها بالمحافظة على حقوق المساهمين والمستثمرين.

وفي دليل على نجاحها في تطوير المشاريع العقارية الرائدة وإدارتها، فازت الشركة المتحدة للتنمية مؤخراً بجائزة «أفضل مشروع متعدد الاستخدامات» لعام 2018-2019، ضمن جوائز العقارات العربية المرموقة، وذلك عن مشروعها «جزيرة اللؤلؤة-قطر». تسلّم الجائزة عبدالله عبدالرحمن الحمادي المدير التنفيذي لإدارة العقارات في الشركة المتحدة للتنمية، ممثلاً الشركة المتحدة للتنمية، خلال الحفل الخاص الذي أُقيم للمناسبة في فندق «سافوي لندن»، بتاريخ 3 ديسمبر 2018.

ريادة

ويعكس هذا الفوز الموقع الرائد الذي تحتله «المتحدة للتنمية»، التي تفوقت على المئات من المرشحين ضمن 48 فئة سكنية وتجارية مختلفة، خضعوا لعملية تقييم دقيقة من قبل لجنة مختصة مكوّنة من 80 خبيراً عقارياً من مختلف أنحاء العالم، يترأسهم 3 أعضاء من مجلس اللوردات البريطاني. حيث ارتكز التقييم على العديد من المواصفات، كالتصميم، والجودة، وتوافر الخدمات، والابتكار، والالتزام بالاستدامة.

وحول هذا الإنجاز، علّق السيد إبراهيم جاسم العثمان -الرئيس التنفيذي للشركة المتحدة للتنمية- قائلاً: «لا تعكس هذه الجائزة التزامنا الراسخ بالتميز فقط، بل وبتطوير وتسليم المشاريع المستدامة التي تُحدث تأثيراً إيجابياً على المجتمع وتساهم في تطوّر النشاط العقاري على المدى البعيد».

استثمارات

ولم تُثنِ الظروف الإقليمية والتحديات الاقتصادية، الشركة المتحدة للتنمية عن تقديم مشاريع مبتكرة ومتكاملة، في الوقت الذي تواصل فيه الشركة تحقيق عوائد مالية مُرضية لمستثمريها. ففي أبريل الماضي، دشّنت الشركة المتحدة للتنمية «جزيرة جيوان» أحدث مشاريعها للتطوير العقاري، التي تقع بجوار مشروعها الرائد «اللؤلؤة-قطر»، وتمتد على مساحة إجمالية تبلغ 400 ألف متر مربع، على أن تنتهي أعمال الإنشاء والتشييد بالجزيرة بنهاية العام 2021.

وتتوقع الشركة المتحدة للتنمية أن تصل قيمة استثماراتها في المشاريع الأساسية خلال الـ 5 السنوات المقبلة ما بين 2018 حتى 2022 إلى نحو 5.5 مليار ريال، وهو ما يعكس التزامها الثابت بمواصلة أعمال التطوير المتميزة، والمضي قدماً في اتباع استراتيجيتها التي تنص على خلق مزيد من الفرص الاستثمارية وتطوير وتنمية مكتسباتها وتقليل نسبة المخاطر. وذلك من خلال الاستغلال الأمثل للفرص التجارية والاستثمارية التي توفرها جزيرة اللؤلؤة-قطر، وجزيرة جيوان التي تُعدّ أضخم مشروع تطوير عقاري للشركة حالياً.;

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X