💰 Business

QFCA makes it to ‘2018 the Legal 500 GC Power List Middle East’

هيئة مركز قطر للمال ضمن أفضل الإدارات القانونية الداخلية بالمنطقة

The Legal Department of the Qatar Financial Centre Authority (QFCA) was recently named in the Legal 500 ‘GC Powerlist Middle East 2018’.

The ‘GC Power List Middle East 2018’ is the latest publication from ‘The Legal 500’, which recognises an array of the most influential in-house counsel who are driving the legal industry in the region forward. The list further certifies the QFC A Legal Department’s position as a leading, multi-award winning, influential in-house team in the region.

The accolade recognises the contributions of the QFC Legal Department in successfully delivering substantial and innovative legal mandates of strategic importance to Qatar, including its involvement in national level legislative and strategic initiatives, achieving international recognitions for the QFC such as the International Swaps and Derivatives Association, adoption of global best-practices in compliance, and delivering innovative technology solutions in contract automation resulting in increased efficiencies for the business.

The contributions of all the members of the QFC Legal Department received recognition, including citations for Nasser Al-Taweel, Ishaq Burney, Roscoe Banks, Lauren Djedid and Moza Al-Naeimi.

Nasser Al-Taweel, Chief Legal Officer, QFC Authority, said: “We are very honoured to be nominated as a team in ‘2018 The Legal 500 GC Power List Middle East’. This is further recognition of the innovation and excellence demonstrated by everyone in the QFCA’s Legal Department on a daily basis,” added Al-Taweel.

“ We are also incredibly proud of this prestigious accolade as it showcases the technical excellence legal team and Qatar Financial Centre’s ongoing commitment to leading the implementation of global best practices.”

اختيرت إدارة الشؤون القانونية في هيئة مركز قطر للمال ضمن قائمة «The Legal 500 GC Power List» لأفضل الإدارات القانونية الداخلية في منطقة الشرق الأوسط، وهو التصنيف الأحدث الذي تصدره مؤسسة «Legal 500» لعام 2018، والذي يحتفي بمجموعة من الإدارات القانونية ذات التأثير الكبير على البيئة القانونية في المنطقة.

ويمثّل الإدراج في هذه القائمة تقديراً لإدارة الشؤون القانونية في هيئة مركز قطر للمال، باعتبارها فريقاً محلياً رائداً حائزاً على العديد من الجوائز في المنطقة، واعترافاً بمساهماتها في طرح مبادرات قانونية ضخمة ومبتكرة ذات أهمية استراتيجية لدولة قطر، بما في ذلك مشاركتها في المبادرات التشريعية والاستراتيجية على المستوى الوطني، وتحقيق الاعتراف الدولي لمركز قطر للمال من قبل «الجمعية الدولية للمبادلات والمشتقات (ISDA)»، واعتماد أفضل الممارسات العالمية في الامتثال، وتقديم حلول تكنولوجية مبتكرة في التشغيل الآلي للعقود؛ ما أثمر عن رفع الكفاءة في أداء أعمالها.

وشمل التقدير مساهمات جميع أعضاء إدارة الشؤون القانونية في مركز قطر للمال، وتحديداً السادة ناصر الطويل، وإسحاق بورني، وروسكو بنكس، ولورين جديد، وموزة النعيمي.

وعلّق السيد ناصر الطويل -الرئيس التنفيذي للشؤون القانونية، وأمين سر مجلس الإدارة بهيئة مركز قطر للمال- بالقول: «إنه شرف كبير لفريق إدارة الشؤون القانونية في مركز قطر للمال أن نكون ضمن تصنيف (The Legal 500 GC Power List) لأفضل الإدارات القانونية الداخلية في منطقة الشرق الأوسط، وهو ما يدل على الابتكار المستمر والتميز في العمل الذي يقدّمه فريق العمل بشكل يومي. ونحن فخورون جداً بهذا التصنيف، الذي يثبت التميز الفني لفريقنا القانوني، ومواصلة مركز قطر للمال جهوده لتطبيق أفضل الممارسات العالمية».

وتأتي هذه التسمية بعد حصول الطويل، مطلع العام الحالي، على جائزة «المستشار العام» المرموقة ضمن فعاليات الدورة الثالثة لمنتدى «جوائز قانون الأعمال القطري» 2018. وهي جائزة تُمنح بناء على معايير محددة، من بينها الخبرة القانونية، ورضا العملاء، والرؤية الاستراتيجية والقيادة.;

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X