👮‍♂️ Government

Qatari Committee for Reconstruction of Gaza opens Justice Palace Complex

افتتاح مجمع قصر العدل في غزة بتمويل من دولة قطر

DOHA: The Chairman of the Qatari Committee for the Reconstruction of Gaza, Ambassador Mohammed Al Emadi inaugurated yesterday the Justice Palace complex in Al Zahra city in the central Gaza Strip.

The 11-dunam complex, at a cost of $11m, comprises the Supreme Judicial Council, the Supreme Court, as well as Appeal, First Instance and Reconciliation courts, QNA reported.

The inauguration ceremony was attended by Ambassador Al Emadi, his deputy KhaiId Al Hardan, Palestinian Minister of Public Works and Housing Mofid Al Hasayna, representatives of the Qatari Committee for the Reconstruction of Gaza and others from the Supreme Judicial Council.

Abdul Raouf Al Halabi, President of the Supreme Council of the Judiciary in the Gaza Strip, praised the efforts of the State of Qatar to complete the project of the Palace of Justice Complex and its stand by the Palestinian people and its continued support.

“We are grateful to those who stood by our people in the most difficult circumstances,” Al Halabi said. “We must establish for generations and history the truth of our love and deep gratitude to the State of Qatar.”, he added.

The President of the Supreme Council of the Judiciary in the Gaza Strip, said that the opening of the Palace of Justice Complex constitutes a new step down the path to maintaining justice and the protection of public and private rights and the first stage of the march of judicial development in the Gaza Strip.

He thanked the Ambassador Al Emadi and his team at the Qatari Committee for the Reconstruction of Gaza for their efforts, support and facilities to complete this project in a short and exemplary period. The Qatari Committee for the reconstruction of Gaza is carrying out dozens of vital projects in the Strip, as part of the grant of Father Amir H H Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani for the reconstruction of Gaza, worth $407m, in addition to other grants.

افتتح سعادة السفير محمد العمادي رئيس اللجنة القطرية لإعادة إعمار غزة اليوم، مجمع قصر العدل بمدينة الزهرة وسط قطاع غزة.

ويضم المجمع الذي يقام على مساحة 11 دونمًا، وبتكلفة 11 مليون دولار، المجلس الأعلى للقضاء وكلًا من محكمة العليا والاستئناف والبداية والصلح.

وقد شارك في حفل الافتتاح سعادة السفير العمادي ونائبه السيد خالد الحردان، والدكتور مفيد الحساينة وزير الأشغال العامة والإسكان الفلسطيني، وممثلون عن اللجنة القطرية لإعمار غزة، وآخرون عن المجلس الأعلى للقضاء.

وأشاد السيد عبدالرؤوف الحلبي رئيس المجلس الأعلى للقضاء في قطاع غزة في كلمة له خلال الحفل بجهود دولة قطر في إنجاز مشروع مجمع قصر العدل ووقوفها إلى جانب الشعب الفلسطيني ودعمها المتواصل له.

وقال الحلبي “عرفانًا منّا بالجميل لمن وقف بجانب شعبنا في ظروف وأحوال هي الأشد قسوةً وصعوبةً فلا بد وأن نسطّر للأجيال المتعاقبة والتاريخ حقيقة حبنا وشكرنا العميق لدولة قطر”.

وأكد رئيس المجلس الأعلى للقضاء في قطاع غزة، أن افتتاح مجمع قصر العدل يشكّل محطةً جديدة على طريق صون العدالة وحماية الحقوق العامة والخاصة والمرحلة الأولى من مراحل مسيرة مشوار التطوير القضائي في قطاع غزة.

وتوجه بالشكر إلى سعادة السفير العمادي ولفريقه العاملين باللجنة القطرية لإعمار غزة على ما بذلوه من جهد ودعم وتسهيلات لإنجاز هذا المشروع في مدة قصيرة ونموذجية.

جدير بالذكر أن اللجنة القطرية لإعادة إعمار غزة تنفذ عشرات المشاريع الحيوية والمهمة في القطاع، ضمن منحة صاحب السمو الأمير الوالد الشيخ حمد بن خليفة آل ثاني لإعادة إعمار غزة، والبالغ قيمتها 407 ملايين دولار أمريكي، بالإضافة إلى منح أخرى.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close