👩🏽‍💻 Projects

Ashghal Starts on East Industrial Street Extension Upgrade Project

“أشغال” تبدأ تنفيذ مشروع تطوير امتداد شارع الصناعية الشرقي

The Public Works Authority, ‘Ashghal”, has embarked upon the implementation of the East Industrial Street Extension Upgrade Project, located between East 33 Street Interchange on Industrial Area Road and Aba Al Saleel Interchange on G-Ring Road for a distance of 2.5 kilometres. Ashghal notes that the new project is planned to be completed by Q1, 2020 at a cost of QR 730,000,000.

The construction will incorporate the revamping of the mainline road, expanding the carriageway from two lanes in each direction into three lanes in each direction besides converting three roundabouts into three at-grade intersections along with two cycling and pedestrian underpasses

The upgrade will increase road capacity up to 6000 vehicles per hour, likely shortening travel time at a rate of approximately 50%.

The road is so significant that it is an access point for key expressways around which receive daily thousands of cars along with the trucks leading to the industrial Area from Hamad Port via Hamad Port Road and from Doha via Industrial Area Road and G-Ring Road. It will also create better access for traffic movement from Al Furousiya Street and Salwa Road towards Hamad Port and Mesaieed Road.

Traffic Closure
To facilitate the construction of the East Industrial Street Extension project, the Public Works Authority will close the lanes coming from Aba Al Saleel Interchange on G-Ring Road towards East 33 Street Interchange as per Wednesday 13 June, 2018 till 1 September 2019.

During the detour, designed in coordination with the General Directorate of Traffic, traffic will be diverted east to the nearby Al Hefain Interchange on G-Ring Road in place of Aba Al Saleel Interchange.

Travelers, heading from Hamad Port Road or G-Ring Road for East Industrial Area or local roads located between Street 37 and Street 52, can use al Hefain Interchange, continue straight on Umm Al Seneem Street to Umm Al Saneem Interchange, aka Karwa Interchange, before turning left into Industrial Area Road till East 33 Street Interchange, turn left into East Industrial Street Extension towards East Industrial Area, as illustrated on the attached map.

Travelers, heading from Hamad Port Road or G-Ring Road for West Industrial Area or Salwa Road, can use al Hefain Interchange, continue straight on Umm Al Seneem Street to Umm Al Saneem Interchange, aka Karwa Interchange, before turning left into Industrial Area Road till East 33 Street Interchange, turn right into East Industrial Street towards West Industrial Area and Salwa Road, as shown on the attached map.

Travelers, heading from Hamad Port Road or G-Ring Road for Asian City and Qatar Racing Club, can also use al Hefain Interchange, continue straight on Umm Al Seneem Street then take left the signal lights prior to Karwa Interchange to access Street 1110

Travelers, heading from East Industrial Street for Asian City and Qatar Racing Club, can also use Industrial Area Road, continue straight to Karwa Interchange then take right into Umm Al Seneem Interchange

بدأت هيئة الأشغال العامة “اشغال” تنفيذ الأعمال الإنشائية لمشروع تطوير شارع الصناعية الشرقي في المسافة بين تقاطع شارع 33 الشرقي بطريق المنطقة الصناعية وتقاطع أبا الصليل بالطريق الدائري السابع بطول 2.5 كيلومتر.

وتشير “أشغال” إلى أنه من المخطط الانتهاء من المشروع الجديد في الربع الأول من 2020 و بتكلفة تبلغ نحو 730 مليون ريال.

ويتضمن المشروع تطويرالطريق الرئيسي من خلال توسعة الطريق وزيادة عدد مساراته إلى ثلاثة مسارات بدلاً من مسارين إلى جانب تحويل ثلاثة دوارات إلى تقاطعات تتألف من مستويين فضلاً عن نفقين للمشاة ولراكبي الدراجات الهوائية.

وسيعمل المشروع على زيادة السعة المرورية للطريق بنحو 6000 مركبة في الساعة حيث من المتوقع أن ينخفض زمن الرحلة بنحو 50%.

ويزيد من أهمية الطريق كونه حلقة وصل بين عدد من الطرق السريعة الحيوية والتي تستقبل يومياً الآلاف من المركبات الخفيفة إلى جانب المركبات الثقيلة المتجهة إلى المنطقة الصناعية والقادمة من ميناء حمد عبر طريق ميناء حمد والقادمة من الدوحة عبر طريق المنطقة الصناعية أو الطريق الدائري السابع.

كما سيسهل الطريق الحركة المرورية القادمة من شارع الفروسية وطريق سلوى في اتجاه ميناء حمد وطريق مسيعيد.

إغلاق مروري

ولإتاحة المجال أمام الأعمال الإنشائية لتطوير امتداد شارع الصناعية الشرقي تنفذ هيئة الأشغال العامة تحويلة مرورية، حيث سيتم إغلاق المسارات القادمة من تقاطع أبا الصليل بالدائري السابع في اتجاه تقاطع شارع 33 الشرقي بطريق الصناعية اعتباراً من يوم الأربعاء 13 يونيو 2018 وحتى 1 سبتمبر 2019.

وخلال فترة التغيير المروري، والذي يأتي بالتنسيق مع الإدارة العامة للمرور، سيتم تحويل الحركة المرورية شرقاً إلى تقاطع الحفين المجاور بالطريق الدائري السابع بدلاً من تقاطع أبا الصليل.

وعليه، يتعين على القادمين من طريق ميناء حمد أو الطريق الدائري السابع في اتجاه شرق المنطقة الصناعية أو الراغبين في الوصول إلى الطرق المحلية بالمنطقة بين شارع 37 وشارع 52 استخدام تقاطع الحفين ومواصلة السير بشارع أم السنيم حتى تقاطع أم السنيم (المعروف بتقاطع كروة) ثم الانعطاف يساراً بطريق المنطقة الصناعية حتى تقاطع شارع 33 الشرقي ثم الانعطاف يساراً إلى امتداد شارع الصناعية الشرقي وصولاً لشرق المنطقة الصناعية، كما هو مبين بالخريطة المرفقة.

كما يتعين على القادمين من طريق ميناء حمد أو الطريق الدائري السابع في اتجاه غرب المنطقة الصناعية أو طريق سلوى استخدام تقاطع الحفين أيضاً ومواصلة السير بشارع أم السنيم حتى تقاطع أم السنيم (المعروف بتقاطع كروة) ثم الانعطاف يساراً بطريق المنطقة الصناعية حتى تقاطع شارع 33 الشرقي ثم الانعطاف يمنياً إلى شارع الصناعية الشرقي وصولاً لغرب المنطقة الصناعية وطريق سلوى، كما هو موضح بالخريطة المرفقة.

كما يستطيع رواد الطريق القادمون من طريق ميناء حمد أو الطريق الدائري السابع في اتجاه المدينة الأسيوية ونادي قطر للسباق استخدام تقاطع الحفين أيضاً ومواصلة السير بشارع أم السنيم ثم الانعطاف يساراً عند الإشارة الضوئية الجديدة قبل تقاطع كروة وصولاً لشارع 1110.

كما يستطيع القادمون من شارع الصناعية الشرقي في اتجاه المدينة الأسيوية ونادي قطر للسباق استخدام طريق المنطقة الصناعية وصولاً لإشارات تقاطع أم السنيم ثم الانعطاف يميناً إلى شارع أم السنيم.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Tags

Related Articles

Back to top button

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Email Format
Close
Close
X